Ex-YuVIJESTI

Srbija: 33 žrtve poplava, predloženo ukidanje vanredne situacije

U toku je sjednica Kriznog štaba za vanredne situacije Vlade Srbije na kojoj se razmatra aktuelno stanje izazvano poplavama i mogućnost da bude ukinuta vanredna situacija. Na poplavljenom području pronađeno 33 tijela

Vlada SrbijeNa sjednici Kriznog štaba za vanredne situacije Vlade Srbije razmatra se aktuelno stanje izazvano poplavama i mogućnost da na teritoriji Srbije bude ukinuta vanredna situacija. Na poplavljenom području pronađeno 33 tijela, od kojih je 13 preminulo od posledica utapanja, rekao Stefanović, a javlja RTS.

Republički štab za vanredne situaucije predlaže Vladi Srbije da se s današnjim danom ukine vanredna situacija u zemlji, izjavio je na sjednici Štaba ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da postoje uslovi da se vanredna situacija ukine, ali da će ona ostati na snazi u dva grada i 17 opština gdje je situacija takva da, kako je rekao, ne može potpuno da se ukine.

Vanredna situacija ostaje u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, kao i u opštinama Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Paraćin, Mionica, Svilajnac, Smederevska Palanka, Šid, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta, Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci.

Govoreći o žrtvama u poplavljenom području, ministar Stefanović je rekao da je pronađeno 33 tijela, od kojih je 13 preminulo od posledica utapanja.

(Novosti online)

Tagovi
Back to top button
Close
Close