15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Srbi sa Kosmeta prikupljaju pomoć

PRIŠTINA – U svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u toku je prikupljanje pomoći za stanovništvo uže Srbije pogođeno poplavama, javio je dopisnik Srne.

Odbrana od poplava u Obrenovcu

Omladina Osojana, najvećeg povratničkog sela na Kosovu i Metohiji, tokom jučerašnjeg dana prikupila je 50. 000 dinara /846 KM/ i znatniju količinu namirnica, odjece i obuće.

Novac će biti uplaćen na račun Crvenog krsta, a prikupljena odjeća, obuća i namirnice tokom dana biće prebačeni u sabirni centar Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici.

U organizaciji opštinskih rukovodstava Crvenog krsta prikupljanje pomoći se nastavlja u Gračanici, te u objektima Centra za socijalni rad u Lapljem Selu.

U sjedištima Samostalne liberalne stranke u svim srpskim opštinama na Kosmetu prikupljanje pomoći traje od juče ujutru.

Znatna količina namirnica, odjeće i obuće biće tokom dana otpremljena put centralne Srbije.

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Kosovskom pomoravlju odlučili su da sinoćnju zaradu uplate na račun Crvenog krsta Srbije.

Na Filozoskom fakultetu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici u organizaciji studenata prikupljena je velika količina hrane, odjeće i obuće.

Problem prebacivanja prikupljene pomoći predstavlja ultimativni zahtjev carine samoproglašenog Kosova da je na svim paketima istakut naziv samozvane „republike Kosovo“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se