15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Šekovići: Potrebna mehanizacija

ŠEKOVIĆI – Opštini Šekovići prioritetno je potrebna građevinska mehanizacija za osposobljavanje lokalnih saobraćajnica i sanaciju brojnih klizišta koja su aktivirana nakon katastrofalnih poplava, rekao je Srni član Štaba za venredne situacije u Šekovićima Dragan Galić.

Teška mehanizacija u ŠekovićimaOn je naglasio da je zbog klizišta i dalje najveći broj sela u toj opštini odsječen od svijeta.

„Na raspolaganju imamo samo dvije mašine i dva kamiona. Želim da pozovem sve koji raspolažu bilo kakvom mehanizacijom da se jave Štabu u Šekovićima, da nam pomognu jer ne možemo ništa da uradimo“, rekao je Galić.

On je dodao da je u međuvremenu osposobljena benzinska pumpa u Šekovićima i da ima dovoljno goriva, kao i dovoljan broj volontera koji su došli iz Vlasenice i Zvornika da pomognu Šekovljanima u čišćenju grada.

Šekovići poslije polave„Opštinske komisije rade na terenu i procjenjuju štetu na objektima, pa će sigurno u nekoj narednoj fazi biti potreban i građevinski materijal. Pomoć u hrani stiže sa svih hrana, ali imamo problem sa vodom. Glavni vodovod sa kojeg se snabdijevala opština Šekovići odnesen je u klizištu u dužini od 200 metara. Tom dijelu, zbog prekida saobraćajnice, još ne možemo da priđemo“, ističe Galić.

On je ponovio da bez pomoći u mehanizaciji ova opština neće moći da sanira posljedice poplava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se