18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Protestna šetnja radnika u Beogradu

BEOGRAD – Više od hiljadu radnika, te predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije /SSSS/ i Ujedinjenog građanskog sindikata „Nezavisnost“, organizovali su danas prvomajsku protestnu šetnju u centru Beograda, poručivši da se protive najavljenim mjerama štednje.

Protest sindikata "Nezavisnost"

Učesnici protestne šetnje navode da su mjere štednje usmjerene ka još većem urušavanju prava radnika.

Okupljenima se obratio predstavnik samostalnog sindikata Saša Torlaković, poručivši da Prvi maj jeste praznik radnika, ali da danas nema šta da se slavi, te da su radnici veoma razočarani planovima i mjerama nove Vlade Srbije.

„Opet se najavljuje stezanje kaiša, opet mi treba da podnesemo sav teret promena, a ja sad javno pitam vlast – šta da štedimo kada smo na ivici egzistencije? Ukupno 800.000 ljudi je nezaposleno u Srbiji, 100.000 ne dobija redovnu platu. Prvi maj nije prvi april, poručujem vlasti ne šalite se sa radnicima“, rekao je Torlaković.

Učesnici skupa su nosili transparente „Ko tebe štednjom, ti njega štrajkom“, „Narod nije rob, revolucija jedina solucija“, „Radnici opet skupi i lenji – zar opet robovi“…

Poslije protesta, radnici su protestnu šetnju nastavili od Tga Nikole Pašića, Ulicom srpskih vladara do Slavije, gdje su simbolično položili vijence kod spomenika Dimitrija Tucovića, velikog borca za prava radnika.

Zbog šetnje radnika Ulicom srpskih vladara, saobraćaj ka centru Beograda nakratko je bio zaustavljen.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se