9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Pogled na ovu sliku reći će vam koliko ste pod stresom

Stres nema milosti. Sa njim se bore i stari i mladi, a sve više bolesti uzrokuje upravo ovaj tihi ubica. Japanski profesor psihologije Akijoši Kitaoka osmislio je brzi optički test uz pomoć kog jednim pogledom možete utvrditi koliko ste pod stresom.

Pogled na ovu sliku reći će vam koliko ste pod stresomProfesor Kitaoka tvrdi da savršeno mirni i opušteni ljudi na slici vide statične krugove, dok se za umorne i ljude pod stresom oni rotiraju.

Ovaj optički test poznat je pod nazivom „rotirajuće zmije“ i, prema riječima njegovog tvorca, ako se one pred vašim očima okreću velikom brzinom, bilo bi dobro da u borbi sa stresom potražite pomoć stručnjaka.

Akijoši Kitaoka (53) doktorirao je 1991. sa radom na temu optičkih iluzija i vizualne percepcije geometrijskih oblika, oštrine i boja u iluziji kretanja i drugih vizuelnih fenomena.

Njegovom testu ne morate vjerovati, jer rezultati, naravno, nisu egzaktni, ali ako zaista osjećate da stres otežava vaše fizičko i psihičko zdravlje, pokušajte da nađete rješenje.

Da li se krugovi kreću ili su mirni?

Pogled na ovu sliku reći će vam koliko ste pod stresom

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se