18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Odbojkaš Dejan Pelemiš dopremio humanitarnu pomoć iz Slovenije

U Zvornik je stigla humaniarna pomoć iz slovenačkog grada Murska Sobota u kojoj uspješno igra odbojkaš Dejan Pelemiš, koji je ponikao u OK Drini. Jedan od najboljih odbojkaša Republike Srpske, koji igra za ekipu “Pan vita Pom Grad”, ličnim angažovanjem i uz pomoć klupskih drugova, sekretara i predsjednika kluba, koji su pokrenuli svoje veze i poznanstva za tri dana prikupio je značajnu pomoć od pet tona tereta koju je predao  u Opštinsku organizaciju Crvenog krsta u Zvorniku.

Dejan Pelemiš

„Čuvši šta je zadesilo moje sugrađane i ostale ljude u Republici Srpskoj, u klubu sam pokrenuo akciju na prikupljanju pomoći. Pošiljka se sastoji od prehrambenih proizvoda, vode, odjevnih predmeta, posteljine, dušeka, pokrivača i još nekih sitnica. Ono što su donirali odbojkaši, treneri i sponzori kluba vrijedi oko 2,5 hiljada evra a ono što su prikupili građani Murske Sobote i regije Pomurje nije vrijednosno evidentirano, ali je veoma značajno. Bitno je da pomoć stigne u prave ruke“, rekao nam je Pelemiš.

Prije dolaska u ovaj klub, Pelemiš je nastupao za zvorničku Drinu, sa kojom je 2000. godine igrao kvalifikacije za evropski Kup CEV-a. Ređale su se ekipe Modriče, Kaknja, igrao je i za Slovensku Bistricu i Kopar, u dva navrata bio u Austriji. Višestruki je reprezntativac Bosne i Hercegovine i Republike Srpske a biran je i za najboljeg odbojkaša Republike Srpske.

„Veoma mi je lijepo u Murskoj Soboti i ekipi za koju nastupam jednu sezonu. Ekipa je ove godine bila druga u prvenstvu, a ambicije su uvijek najviše. Grad nas je prihvatio i imamo odlične uslove za trening i takmičenje. Ovde sam sa porodicom i namjeravam ostati još neku sezonu“, dodao je Dejan Pelemiš.

Dejan Pelemiš sa sinom

Pored obaveza u klubu, stigao je da posjeti Zvornik i vidi se sa drugovima iz Drine, ali i da posjeti porodicu supruge koja živi u opštini Mali Zvornik.

Drinina škola

Dejan Pelemiš je počeo igrati u ekipi Drine 1997. godine, kada se klub zvao Srpski soko. Naredne godine već sa generacijom u kojoj je bio i Dejan Radić, sadašnji reprezentativac Srbije, osvaja titulu juniorskog pravaka Republike Srpske. Prije njega u Drini su igrali i Velibor Petrović, Branimir Perić, Saša Kojić a kasnije Milan Pepić, Željko Čorić, koji su igrali u renomiranim klubovima u Srbiji i inostranstvu i ostali, koji su uz Vasilija Boškovića, ispisali svjetle stranice Drine, dvostrukog prvaka i osvajača Kupa Republike Srpske.

D.G.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se