13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Novak Đoković: Hvala doktoru Adnanu Burini!

PARIZ – Novak Đoković se iz Pariza zahvalio doktoru Adnanu Burini iz Tuzle na podršci. Teniska zvijezda i ljudska veličina, Novak Đoković, poručio je, preko srpskih medija iz Pariza, gdje se trenutno priprema za početak Rolan Garosa, da ga je dirnulo pismo tuzlanskog ljekara.

Pismo Đokoviću„Pročitao sam poruku i prije svega bih želio da se zahvalim gospodinu Burini na divnom tekstu. Što se tri prsta tiče, žao mi je ako sam u svojoj karijeri, tim gestom, možda, vređao ili provocirao neke ljude. Jer, to mi nije namera. Tri prsta shvatam i tumačim samo kao Sveto trojstvo, oca, sina i svetog duha. Zbog toga, u principu, dižem tri prsta, i zato što se na taj način prepoznajem sa svojim narodom. To što je Adnan Burina napisao na kraju svoje poruke, govori o njegovoj ljudskoj veličini. Zaista mi prija kompliment koji mi je dao kao čoveku. Komplimenti koje dobijam ovih dana na račun mojih ljudskih osobina mi mnogo više prijaju nego oni koje dobijam za moje teniske rezultate.“

Na pitanje da je svojom akcijama, gestovima i porukama, “pomirio” bivšu Jugoslaviju, Đoković kaže da ne zna je li moguće vratiti bivšu Jugoslviju, da to nije u njegovim rukama, te da ne bi želio komentarisati takve tvrdnje.

„Ono što je mnogo lijepo, i što bi trebalo da opstane u budućnosti, ne samo u ovim kriznim situacijama, jesu solidarnost i sloga između naša tri naroda i, uopšte, svih nacija bivše Jugoslavije. U ovih desetak dana, koliko traje krizna situacija s poplavama, nisam vidio nijedan negativan komentar, niti se bilo gde primetilo da neko ne želi, zbog konfliktnih i ratnih situacija iz prošlosti, da ne pomogne drugom, svom susedu. Naprotiv, svi su pokazali svoje dobro srce, ljudsku veličinu i to je ono što je najbitnije. Jer, u ovim trenucima, možemo samo jedni drugima da pomognemo. Sami ne možemo da prođemo kroz ovu katastrofu.“

Đoković kaže kako i pored velikih teniskih obaveza stalno prati stanje na poplavljenim područjima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

„Konstantno pratim dešavanja na društvenim mrežama i u medijima, oko poplava u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj. Vidim da se situacija, bar što se same poplave tiče, poboljšala, ali svi vrlo dobro znamo da će period oporavka biti vrlo težak. Sada predstoji velika borba za saniranje svih šteta koje je nanijela ta ogromna poplava“, prenosi portal Istinito.

(Istinito.com)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se