5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Nivo Save u Beogradu u blagom porastu, situacija pod kontrolom

BEOGRAD – Nivo Save kod Šapca i Sremske Mitrovice u blagom je opadanju, dok je kod Beograda u blagom porastu.

Pravljenje odbrambenog nasipa kod Sremske Mitrovice

„Reka Sava u Beogradu je u blagom porastu, ali je situacija pod kontrolom i nasipi se ojačavaju od Gazele ka Železničkom mostu“, rekao je načelnik operativnog gradskog centra za vanredne situacije Aleksandar Marsenić.

Termoelektrane TENT i Kostolac su za sada bezbjedne, a evakuacija Obrenovčana i dalje traje, dok je evakuacija Bariča uspješno završena.

Iako je probijen savski nasip kod TENT-a, ta termoelektrana nije ugrožena, kao ni elektrana Kostolac, kažu nadležni.

Prema posljednjim informacijama, sa područja ugroženim poplavama u Srbiji je evakuisano oko 20.000 osoba, ima žrtava, ali se o njihovom broju neće govoriti dok se voda ne povuče, kada će se dati i procjena materijalne štete, koja je ogromna, prenose beogradski mediji.

Vodostaj Save kod Šapca stagnirao je ili bio u manjem padu tokom noći, da bi ovog jutra bio na koti od 660 centimetra. Nasipi izdržavaju na svim kritičnim tačkama, a dežura se duž cijele savske obale.

U Kolubarskom okrugu trenutno je najteža situacija u ubskoj opštini, gdje se voda povlači, pa je situacija nešto bolja, jer više nema životno ugroženih.
Evakuacija se nastavlja, kao i snabdijevanje osnovnim životnim namirnicama ugroženog stanovništva. Nedostaju velike količine vode za piće.

U valjevskom kraju i opštinama LJig, Osečina i Mionica sada prijete klizišta.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se