10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Netačne informacije sa sastanka Lajčaka i Nikolića

SARAJEVO – Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Slovačke saopštilo je da su netačne informacije pojedinih medija da se slovački ministar spoljnih i evropskih poslova Miroslav Lajčak saglasio sa procjenom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da je „očigledno da BiH ne može da opstane“.

Sastanak Miroslava Lajčaka i Tomislava Nikolića

u reagovanju Ministarstva, koje je medijima proslijedila Ambasada Slovačke u BiH, navodi se da su pojedini mediji iznijeli iskrivljene informacije sa jučerašnjeg sastanaka Lajčaka i Nikolića u Beogradu.

Prema tim informacijama, kako se navodi, Lajčak je tobože izrazio saglasnost sa Nikolićevom procjenom, prema kojoj je očigledno da BiH ne može da opstane.

„Takve informacije objavljene u medijima su apsolutno neistinite i navode na pogrešno mišljenje. NJihovi autori pogriješili su iz neznanja ili su to svojevoljno uradili“, ističe se u reagovanju.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Slovačke oštro se protivi objavljivanju takvih dezinformacija.

„Stav koji dugo i konzistentno zastupa ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak potpuno je poznat, a zasniva se na podršci suvereniteta, teritorijalnog integriteta i teritorijalne cjelovitosti BiH, te podršci procesima modernizacije i integracije“, ističe slovačko Ministarstvo.

Saopšteno je da je te stavove veoma jasno predstavio Lajčak i za vrijeme jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Srbije, kao i na drugim sastancima sa predstavnicima Srbije u Beogradu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se