-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Nema organizovanih prvomajskih sadržaja u Srebrenici

SREBRENICA – U rudarskoj Srebrenici ove godine nije bilo prvomajskog uranka, niti su uoči Međunarodnog praznika rada paljene logorske vatre oko ovog mjesta.

Srebrenica (Foto: SRNA)

Jedino su djeca iz naselja Žuti Most, uz magistralni put Srebrenica-Bratunac, sinoć palila stare automobilske gume i tako podsjetila na nekadašnju tradiciju dočeka 1. maja.

Srebreničko izletište kod izvorišta ljekovite vode Guber prije nekoliko godina pretvoreno je u gradilište i na toj lokaciji više nema okupljanja ni za praznik rada niti drugim danima, odnosno vikendima kao nekada.

Prema riječima direktora ovdašnje Turističke organizacije Edina Trebinjca, manji broj Srebreničana i gostiju iz drugih sredina, zaljubljenika prirode, danas će Međunarodni praznik rada provesti družeći se pored akumulacionog jezera Perućac na Drini, na izletištu kod vikend naselja Oštrika.

Povodom Međunarodnog praznika rada, poznatog po borbi radnika za poboljšanje uslova rada i prava radnika, sindikati nisu organizovali nikakve mitinge niti druženja radnika i neke zajedničke sadržaje.

Budući da kišovito vrijeme onemogućava mnoge da izađu u prirodu, primjetno je da se neki Srebreničani u svojim dvorištima pripremaju da praznik provedu uz roštilj i u društvu prijatelja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se