VIJESTIZvornik

Najavljen protest zbog zatvaranja Starog mosta

Građani i preduzetnici Malog Zvornika najavili su sutra miran protest  u 12 časova na Novom Mostu zbog zatvaranja Mosta kralja Aleksandra I Karađrođevića

Klizište u Malom Zvorniku kod Starog Mosta (4)MALI ZVORNIK – Kako nam je rekao jedan od organizatora, ovim protestuju zbog zatvarenja graničnog pješačkog prelaza Stari Most koji povezuje Srbiju sa Republikom Srpskom i Mali Zvornik sa Zvornikom.

– Želimo da granični prelaz Stari Most stavimo kao prioritet u rešavanju u ovoj kriznoj situaciji – kaže se saopštenju grupe građana iz Malog Zvornika koji su najviše pogođeni odsjecanjem Malog Zvornika od Zvornika.

Privrednici i trgovinske radnje iz Malog Zvornika pretrpjeli su ogromne gubitke zatvaranjem prelaza, jer mnogi kupci iz Zvornika nisu u mogućnosti da dođu do njih. Građanima iz toga dijela Malog Zvornika sada treba da pređu skoro deset kilometara da dođu do Zvornika i obratno, za šta je nekad trebalo 200 metara. Građani su u beznađu i kako kažu ne vide kraja ovoj situaciji. Nadležni nisu u mogućnosti da otvore prelaz niti znaju približan rok za otvaranje istog.

-Mi smatramo da nema razloga zašto bi prelaz i dalje bio zatvoren. Klizište se smanjilo u ogromnoj meri i već danima ne narušava put, koji je prohodan za vozila i pešake. Zato protestvujemo, da nam omoguće i vrate osnovne uslove za rad u što kraćem roku, da ubrzaju nepotrebnu proceduru i da shvate ozbiljnost situacije. Ponavljamo da ukoliko ne dođe do skorog otvaranja prelaza da smo primorani (mi privatnici) da zatvorimo radnje, otpustimo radnike kojih ima samo na tom delu mosta negde oko 40, objašnjavaju malozvornički privrednici.

Privrednike i građane možda i najviše u ovoj situaciji koja je pitanje života boli problem spore procedure i birokratije, kojoj nema kraja, a oni svaki dan prave veliki gubitak.

Povezane vijesti:

Tagovi

3 komentara

  1. Podržavam protest u potpunosti. Neka stave na most tablu upozorenja, rizik itd. pa ljudima više prijete one rupe što se pojavljuju od propadanja kocke. Pravo pitanje je kad će početi konačno obnova mosta, svakog proljeća se najavljuje a most i dalje propada. Ako se ovako nastavi malo jača kiša i mali porast Drine automatski će zatvbarati most dok se konačno i „ne svali“ u Drinu. Šta bi pokojni kralj Aleksandar rekao da vidi kako se nadležni odnose prema tom remek dijelu ranog 20. vijeka.

  2. Srpski Golden gate Bridge,svaka cast treba tu truhlez spasiti samo da je kakvih para iz inostranstva naj sladja je tudja pomoc i Kralj je volio tudju nafaku

    1. Ne treba nama novac iz inostranstva, mi nismo kao ovi što više ni sami ne znaju ni ko su ni šta su a non stop nešto mole i traže od zapada i arapskog svijeta. Mi svoju muku sami rješavamo i nećemo da zavisimo od nečije milosti. Ono što je učinio kralj za poturice mislim da ni jedan vladar to svom narodu nije učinio, oni treba da ga slave kao bajram.

Back to top button
Close
Close