15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Murinjo kritikuje: Azar neće da se žrtvuje za ekipu!

Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo optužio je danas igrača sredine terena Edena Azara da se „ne žrtvuje za saigrače“ i da je to jedan od uzroka poraza u polufinalu Lige šampiona od madridskog Atletika.

Žoze Murinjo

Azar je odmah posle poraza od „jorgandžija“ (1:3) u revanšu polufinala rekao da Čelsi nije uopšte igrao fudbal u duelima sa španskim timom.

„Mediji su javili da je on kritikovao našu igru, ali ja nisam vidio da su njegove izjave bile takve. Međutim, Eden je igrač koji psihički nije spreman da pogleda svog lijevog beka i ‘da život’ za njega na terenu. Normalno je da takav fudbaler komentariše, jer nije od onih koji će 100 odsto da se žrtvuju za saigrače. Nisu to bile kritike, ali nisam ni srećan zbog toga. Cijelu sezonu razgovaram sa njim i trudim se da mu pomognem da napreduje“, rekao je Murinjo na konferenciji za novinare u Londonu.

Ovakva izjava portugalskog stručnjaka, bez sumnje, „podgrijaće“ priče o Azarovom odlasku na kraju sezone u Pari Sen Žermen. Belgijanac je, prije revanša sa Atletikom, propustio četiri utakmice zbog povrede.

Murinjo je na današnjoj konferenciji ponovio da Čelsi nije favorit u trci za titulu prvaka Engleske. Do kraja Premijer lige ostala su još dva kola, Liverpul ima 80 bodova, Čelsi 78, a Mančester Siti 77 uz utakmicu manje.

„Ne mislim da je ovo loša sezona za nas. Mi smo u tranziciji i imali smo dobre rezultate. Naravno, uvjek se aktuelna poredi sa prošlom sezonom. Tako je prošle sezone Čelsi već u novembru izgubio šansu za titulu, a na kraju je imao 20 bodova manje od prvaka Mančester Junajteda“, podsjetio je Murinjo.

Ekipa Čelsija u nedjelju na Stamford Bridžu od 17 sati dočekuje Norič.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se