8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Medvedev: Ne ubijajte svoje građane

MOSKVA – Ruski premijer Dmitrij Medvedev apelovao je danas da ukrajinske vlasti prestanu da ubijaju sopstvene građane.

Dmitrij Medvedev

„Oni koji su na vlasti u glavnom gradu Ukrajine moraju da se urazume i prestanu da ubijaju svoje građane, inače bi budućnost zemlje mogla da bude veoma tužna“, napisao je Medvedev na svojoj stranici na „Fejsbuku“.

On je rekao da je upotreba sile na jugoistoku Ukrajine „izraz nemoći vladara iz Kijeva“, prenio je Itar-tas.

„Umjesto da se založe za početak normalnog dijaloga u duhu sporazuma iz Ženeve, da sve strane sjednu za pregovarački sto, da razgovaraju o kompromisnim rješenjima, oni su pokrenuli kaznenu operaciju uz upotrebu kopnenih snaga i helikoptera. Ljude ubijaju, krv teče“, rekao je Medvedev.

On je dodao da „odgovornost za ovaj rat protiv sopstvenog naroda počiva na onima koji donose kriminalne odluke u Kijevu“.

Turčinov: Poginula dva vojnika, ranjeno sedam

Dva ukrajinska vojnika su poginula, a sedam je ranjeno u specijalnoj operaciji u Slavjansku, u jugoistočnom regionu Donjeck, saopštio je danas vršilac dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksander Turčinov.

On je rekao da su pripadnici narodne garde u Slavjansku „pretrpjeli značajne gubitke“ i da „među njima ima mnogo poginulih i ranjenih“, prenosi Itar-tas.

Turčinov je dodao da je ukrajinska vojska utvrdila svoje položaje i kontrolne punktove oko grada i potpuno ga okružila.

„Napad je u toku“, rekao je privremeni ukrajinski predsjednik i dodao da se operacija ne odvija onoliko brzo koliko bi on želio, pošto se izvodi u gusto naseljenom području.

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su u regionu Slavjanska oborena dva vojna helikoptera „Mi-24“ i da je transportni helikopter „Mi-8“ teško oštećen.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se