15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Ljekar iz Tuzle uputio otvoreno pismo Novaku Đokoviću

Adnan Burina, ugledni neurolog iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, uputio je “otvoreno pismo” Novaku Đokoviću povodom njegove odluke da nagradu osvojenu na turniru u Rimu (oko 500.000 dolara) donira stradalnicima u poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.

Pismo ĐokovićuDragi Novak,

kroz istoriju, kataklizme i katastrofe su se dešavale. Nestajali su kontinenti, nestajali su narodi… Nažalost, na ovim prostorima nam se nedavno desila nova. Nezapamćene poplave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj odnijele su mnoge živote, odnijele teško stečene kuće i domove, a donijele bol i tugu.

Kao što uvijek biva, prvo su si komšije počele međusobno pomagati. Svijet je u početku “na kašičicu” dobivao informacije, a onda si ti taj svijet uzburkao. Iz elektronskih i pisanih medija slao si iskrenu podršku svima kojima je ona trebala. I ne samo to, kroz odricanje novčane nagrade za “osvojeni Rim” u korist poplavljenih, samo si dodatno pokazao ko si ti zaista. Poslije tebe, počeli su neki sportaši da se slično ponašaju, ali način kako si ti sam to uradio je da se ne zaboravi.

Možda su mi smetala uzdignuta tvoja tri prsta nakon tvojih pobjeda, jer su me podsjećala na uzdignuta tri prsta nekih drugih, bradatih, prljavih koji su slavili silovanja i ubijanja tu oko mene. Međutim, tri prsta su tvoje naslijeđe i tvoj simbol, a zbog svog stava, ničim natjeranog, i bez zadnje namjere iskazanog na najhumaniji način dostojan čovjeka, potrudiću se da te bilo gdje gledam uživo i tamo, zajedno s tobom, nakon tvoje pobjede, i sam podignem tri prsta tebi u čast.

Bravo, Novak Đoković!

S poštovanjem, Adnan Burina

(Istinito.com)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se