20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kozara gurnula uljare u ponor

GRADIŠKA – Porazom od Kozare (2:0) fudbaleri Modriča Maksime dva kola prije kraja prvenstva na ivici su ispadanja iz Prve lige Srpske.

Modriča u Drugoj ligi RSUkoliko bi se to desilo, „uljari“ bi poslije 14 godina ponovo zaigrali u Drugoj ligi, grupa zapad.

Bivši šampion BiH (igrao sedam godina) i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona (2008. godine) nije iskoristio u Gradišci svoje prilike, za razliku od Kozare koja je sjajnom igrom upisala i četvrtu pobjedu u nizu. Domaće je u vođstvo doveo Dejan Kojić kada je u 19. minutu iskoristio jedanaesterac. Prethodno je Nenad Nastić u svom šesnaestercu pokosio Zlatana Bosnića. Konačan rezultat postavio je najbolji igrač utakmice Dejan Maksimović u 57. minutu. Na polovini gostiju Slaven Kovljen presjekao je dodavanje gostujućih igrača i asistirao Maksimoviću koji je golom raspršio sve nade „uljara“ o osvajanju bodova spasa u Gradišci. Ovim trijumfom Kozara je demantovala glasine da će Modričani slaviti u Gradišci, a trener domaćina Igor Janković poslije pobjede samo je kratko rekao da je Kozara veliki klub i da je to sada svima jasno pokazao.

Na drugoj strani trener Modriča Maksime Marko Stojić kazao je da su glasine loše uticale na njegovu ekipu.

– Psihološki ekipa nam je bila pod pritiskom, a i rano vođstvo Kozare uticalo je na našu igru. Propustili smo svoje prilike, ali nada u opstanak ovim nije ugašena. Borićemo se u preostala dva kola pa šta bude – rekao je Stojić.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se