-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Kompred pobjednik Humanitarnog futsal turnira u Zvorniku

Na Humanitarnom futsal turniru u Zvorniku prikupljen je novac za kupovinu sušača prostorija

Humanitarni turnir u futsaluZVORNIK – U organizaciji Crvenog krsta Zvornik, a na inicijativu fudbalera Drine u Zvorniku je odigran Humanitarni turnir za pomoć ugroženima od poplava. Na turniru su pored domaćina Drine učestvovale ekipe Kompred-Tuzla, Tango-I.Sarajevo i Ugljevik, pa je publika mogla vidjeti trenutno najbolje igrače ,,petoparca“ u BiH.

U prvom polufinalnom susretu Drina i Tango su igrali neriješeno 3:3, a u penal seriji uspješnija je bila ekipa iz Istočnog Sarajeva. U drugom polufinalu Kompred je sa 3:1 savladao ekipu Ugljevika. U veoma kvalitetnom i uzbudljivom finalnom susretu nakon nekoliko preokreta rezultat na kraju je glasio 4:4. Posle udaraca sa šest metara uspješnija je bila ekipa iz Tuzle i osvojila pehar namjenjen pobjedniku.

Na račun Opštinske organizacije Crvenog krsta Zvornik biće uplaćen iznos od 650 KM namjenjen kupovini sušača za prostorije koji su trenutno najpotrebniji domaćinstvima čije su kuće bile poplavljene. Inicijator akcije Radovan Vasić zahvalio se gostima iz Lukavice, Tuzle i Ugljevika koji su svojim dolaskom pomogli u prikupljanju pomoći.

– Organizacijom ovog turnira smo dali svoj skromni doprinos prikupljanu sredstava za pomoć ugroženima od poplava. Publika koja je došla u dvoranu mogla je vidjeti odličan futsal, jer su pored nas kao domaćina igrale tri odlične ekipe koje su u samom vrhu BiH fudbala. Prava je šteta što nije bilo više gledalaca, jer je ovo bila rijetka prilika da u Zvorniku vidimo majstore futsala uživo – rekao je Vasić.

Kapiten ekipe Tango, Mirko Čampara ističe da se njegov klub i pored brojnih obaveza bez puno razmišljanja odazvao na poziv organizatora turnira.

– Svojim dolaskom željeli smo da pomognemo u prikupljanju sredstava za ljude koji su poplavljeni i kojima je pomoć sigurno potrebna. Uvijek se rado odazivamo na ovakve akcije, a sigrurno je da smo stekli i nove prijatelje u Zvorniku koji su nas ugostili na pravi način – zaključio je Čampara.

Rade Jokić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se