9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Jutros došlo do odronjavanja stijene u Malom Zvorniku

U ranim jutarnjim časovima došlo je do odrona stijene kod klizišta na Starom mostu obavještavaju iz opštine Mali Zvornik.

Odron na klzištu u Malom ZvornikuMALI ZVORNIK – Rukovodstvo ove opštine na svom sajtu upozorilo je pješake i vozače da se što kraće zadržavaju na dijelu magistralnog puta Loznica – Mali Zvornik, kod Starog mosta, kao i da svoje automobile ne parkiraju u blizini stijene.

Ministarstvo saobraćaja Srbije razmatra sanacije svih klizišta visokog rizika u Srbiji, uključujuči i ovo u Malom Zvorniku. Očekuje se da do 30. maja sve opštine dostave podatke i raspoloživu dokumentaciju, sa snimcima, prikupljenu od trenutka aktivacije klizišta. Kako je nezvanično istaknuto u jutarnjem programu RTS, klizište u Malom Zvorniku je u blizini dva izvora vode, te je drenaža jedan od postupaka, a izvijesno je da se preporučuje i korišenje pokrovnog materijala za ublažavanje uticaja novih padavina preko postojećeg tecišta.

Od juče škole u Malom Zvorniku rade. Nastava se odvija u jednoj, prijepodnevnoj smjeni (od 8 do 13 časova). Za učenike koji stanuju na teritoriji od Radalja do starog mosta organizovan je prevoz (minibus i kombi).

Učenici koji žive u Zvorniku čekaju prevoz na stanici u B –blokovima uz pratnju nastavnika.

Učenici koji žive u Sakaru i Budišiću koriste redovan gradski prevoz.

Povezane vijesti:

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se