14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Iz Švajcarske stigla značajna pomoć opštini Zvornik

Braća Tomo i Savo Đorđić dostavili su u Zvornik pomoć u sušačima prostorija, sredstva za dezinfekciju, dječije šampone, odjeću, obuću, posteljinu, peškire, rukavice i maske za lice

Roba dovezena autobusom firme Tomo Rajzen iz PiliceZVORNIK – Braća Savo i Tomo Đorđić iz Lokanja, na privremenom radu u Švajcarskoj, dostavili su danas donaciju u robi prikupljenu na ime pomoći stanovništvu opštine Zvornik postradalom u poplavama.

Prema njihovim riječima, donijeli su ono što su smatrali da je u ovom trenutku najpotrebnije, a to su sušači prostorija, sredstva za dezinfekciju, dječiji šamponi, odjeća, obuća, posteljina, peškiri, rukavice i maske za lice.

Braća Đorđić i načelnik StevanovićVrijednu donaciju koja je najbrže što je bilo moguće prikupljena, obezbijedili su Savo i Tomo Đorđić, njihova djeca i komšije u Švajcarskoj, a prevoz je omogućila firma „Tomo Rajzen“ iz Pilice.

– Tužno je bilo gledati šta se ovdje dešava, bili smo jako potreseni i naravno da smo odmah odlučili da onoliko koliko možemo pomognemo ljudima u našoj opštini – rekli su Đorđići.

Oni su najavili da će nastaviti da kontaktiraju sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem i prikupljaju i dostavljaju neophodnu pomoć za stanovnike zvorničke opštine pogođene poplavama.

Donacija iz ŠvajcarskeNačelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izrazio je veliku zahvalnost, uz ocjenu da se radi o značajnoj pomoći.

– Ovo je značajna pomoć, naročito jer dolazi od naših ljudi koji se saosjećaju i žive sa nama i kad su daleko od nas i svoje kuće. Oni svaki put kad je potrebno izdvajaju značajan dio svojih zarada da bi pomogli svoj narod. Ovo je ono što nas čini jačim i daje nam snagu da se i dalje borimo sa onim što nas je zadesilo i ovo je nešto što pokazuje da naš narod, ma gdje bio, ima osjećaj solidarnosti i osjećaj za patnju svog naroda. Ovo je finansijski značajna pomoć, ali nam je draga svačija pomoć, i onoga ko ne može da da mnogo, a sjeti nas se – rekao je Stevanović.

>>> Pomoć za Zvorničane iz Švajcarske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se