18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Identifikovan napadač na policajce

SARAJEVO – Tridesetšestogodišnji muškarac iz Kaknja uhapšen je zbog napada na policajca tokom jučerašnjih protesta u Sarajevu.

Protest u Sarajevu

Policija je juče u sarajevskoj opštini Stari Grad identifikovala Ž.G. koji je nakon napada na policiju na Ajfelovom mostu uz pomoć demonstranata pobjegao sa mjesta događaja, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O ovom događaju obaviješten je dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu, a Ž.G. je, nakon kriminalističke obrade, pušten iz službenih prostorija.

U saopštenju se podsjeća da je juče nešto prije 10.00 časova ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH počelo najavljeno protestno okupljanje članova plenuma građana iz više federalnih gradova, koji su blokirali Ulicu Hamdije Kreševljakovića.

Demonstranti su oko 14.30 časova krenuli prema Ulici Obala Kulina bana, a policijski kordon im je onemogući na pređu Ajfelov most.

Veća grupa demonstranata tada je pokušala da probije kordon, a jedno lice fizički je napalo policajce, koji su potom upotrijebili palice.

Napadač je uz pomoć demonstranata uspio da pobjegne sa lica mjesta, a ostali su krenuli prema Vijećnici, ali ih je policija zaustavila u Ulici Obala Isa-bega Isakovića.

Policija nije dozvolila demonstrantima dalje kretanje prema Vijećnici do 22.00 časa, kada je završena svečana ceremonija otvaranja, nakon čega su se mirno razišli.

Dežurni operativni u Kantonalnom MUP-u rekao je Srni da za danas nije najavljen nastavak protestnog okupljanja članova plenuma građana iz FBiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se