18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Formiran operativni štab za krizne situacije

BEOGRAD – U Obrenovcu je jutros po nalogu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića formiran Operativni štab koji će provoditi potrebne mjere za normalizaciju života, ali nije moguće procijeniti koliko će vremena biti potrebno za normalizaciju stanja u tom gradu.

Poplave u Srbiji

Stefanović je rekao da je voda u Obrenovcu u opadanju, ali da postoje dijelovi koji su i dalje pod vodom, tako da grad još nije bezbjedan za povratak stanovništva.

On je napomenuo da u ovom trenutku nije moguće procijeniti koliko će vremena proteći prije nego što evakuisanim građanima bude upućen poziv da se vrate u svoje domove, prenose beogradski mediji.

„Voda se povlači i nadam se da će se za nekoliko dana potpuno povući, a jedinice policije su na terenu i obezbeđuju transport hrane i vode za stanovništvo, kao i sigurnost u gradu“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, u gradu su uspostavljeni i punktovi za hitnu medicinsku pomoć, tako da će svi kojima su potrebni lijekovi, transport do bolnice, dijaliza i slične intervencije veoma brzo dobiti pomoć.

Evakuacija stanovništva se nastavlja, a voda je tokom noći opala dovoljno da kamioni mogu da se uključe u akcije spasavanja, te se čamci sve manje koriste.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić demantovao je glasine o velikom broju žrtava u Obrenovcu, o tome da je ovaj grad „žrtvovan“ zbog Valjeva i da nema vode u Makišu.

„Ljudi ne mogu da se vrate zato što za to nema uslova. Sada je prioritet pružanje hrane i medicinske pomoći onima koji ne moraju da budu evakuisani, jer nisu ugroženi vodom, a kojima je pomoć neophodna“, rekao je Marić za B92.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se