23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Đokovićeva titula za Srbiju i BiH!

Novak Đoković osvojio je titulu na turniru iz masters 1.000 serije u Rimu pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala 2:1, po setotvima 4:6, 6:3, 6:3.

Đoković osvojio Indijan Vels (1)Ovo je Đokoviću bio 19. trijumf protiv ljutog rivala i tek četvrti na šljaci. Srpski teniser je pobjedom u Rimu došao do 44. titule u karijeri, a Španac je osvojio 20 više. Nadalu je ovo bio 12. poraz u turnirima iz masters serije. Đoković je osim pehara osvojio 820 bodova, dok je Nadal porazom izgubio i 400 poena, pa je trenutna razlika 650 bodova u korist Nadala. Naredni turnir je Rolan Garos i tu će Nole imati priliku da se vrati na mjesto prvog reketa svijeta.

Ovo je bio duel dvojice najboljih tenisera svijeta i jedinih koji su osvajali masters u Rimu u posljednjoj deceniji. Sedmostruki osvajač Rima, Nadal, ima prednost u duelima sa dvostrukim šampionom na „Foro Italiku“ i vodi 22:18, ali je Đoković pokazao da je trenutno u boljoj formi i sada ima četiri u nizu.

Ovo je za Srbiju i BosnuPrvi set je pripao španskom teniseru, koji je napravio dva brejka na početku i poveo 4:1. Đoković se nakratko vratio, ali više od 4:6 nije mogao da napravi u prvom setu. Suočen s eliminacijom, Novak je u drugi set ušao agresivnije, za korak „dublje“ je bio u terenu i diktirao je tempo. „Brejknuo“ je Nadala za 2:0, bio blizu da povede i 4:0, ali mu je onda stao servis i dozvolio je protivniku da nadoknadi brejk (2:3). Od potpunog povratka Španca u set nije bilo ništa, jer je već u narednom gemu srpski teniser ponovo napao servis protivnika i došao do drugog brejka, poveo 4:2, a onda bez izgubljenog poena na svoj servis stigao i do 5:2. U devetom gemu bilo je 30:30, ali je tada Đoković pogodio dva vinera za 6:3 i 1:1 u setovima. U trećem setu je viđena izjednačena borba i Đoković je pokazao više koncentracije u odsudnim trenucima i slavivši 6:3 osvojio je novi trofej i primakao se Nadalu na ATP listi.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se