5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Crveni krst darovao socijalno ugrožena lica i novorođene bebe

Opštinska organizacija Crvenog krsta Zvornik obilježava Nedelju Crvenog krsta

Nedelja Crvenog krsta 2014ZVORNIK – Opštinska organizacija Crvenog krsta (OOCK) Zvornik, povodom Svjetskog dana Crvenog krsta i početka obilježavanje Nedelje Crvenog krsta, u Porodilištu zvorničke Bolnice uručila je bebi pakete za pet danas rođenih beba.

Pakete su majkama uručili predsjednik i sekretar zvorničkog OOCK Dejan Galić i Danojka Mićić.

Mićić je ovom prilikom rekla da je danas počela i podjela paketa sa prehrambenih i higijenskm artiklima za oko 50 lica iz programa kućne njege, a planirano je da pakete uruče i za dvije višečlane porodice.

-Nedelja Crvenog krsta obilježava se do 15. maja i u okviru nje održaćemo i Regionalno takmičenje za podmladak i omladinu iz Poznavanja pružanja prve pomoći – rekla je Mićić i dodala da će aktivisti vršiti prodaju markica Crvenog krsta, kao i propagandnog materijala, dok će u prostorijama Crvenog krsta vršiti i podjelu polovne odjeće i obuće socijalno najugroženijim licima.

-I ovim putem pozivamo naše sugrađane koji su u mogućnosti da pomognu na bilo koji način da su dobrodošle sve vrste donacija, koje mogu donijeti u naše prostorije – poručila je Mićićeva.

Ona je istakla da se na ovaj način pomaže licima kojima je pomoć neophodna, ali se i promovišu vrijednosti pokreta Crvenog krsta.

Bebi-pakete obezbijedo je Crveni krst Republike Srpske, dok je pakete sa hranom i higijenskim sredstvima obezbijedio Švajcarski Crveni krst.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se