15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Bratunac: Prvomajsko okupljanje na Rajskoj plaži

BRATUNAC – Za Međunarodni praznik rada – 1. maj sindikat nije organizovao nikakve sadržaje i druženja za zaposlene i nezaposlene u Bratuncu i Srebrenici, što je ranije i najavio povjerenik Saveza sindikata Republike Srpske za ove dvije opštine Milan Jovanović.

Bratunac

Tradicionalni prvomajski uranak i okupljanja Bratunčana na izletištima pored rijeke Drine jutros su izostali zbog lošeg vremena, ali su ipak brojne grupe stigle na obalu ove rijeke, namjeravajući da današnji praznični neradni dan iskoriste za druženje i odmor.

Po tradiciji, najviše građana okupilo se na bratunačkoj Rajskoj plaži, gdje treba da se odigra revijalni omladinski teniski turnir u okviru kulturno-sportske manifestacije „Đurđevdanski dani“, koja je juče počela i organizuje se povodom Đurđevdana, krsne slave opštine Bratunac.

U ovoj nerazvijenoj podrinjskoj opštini u kojoj skoro da i nema proizvodnih preduzeća i gdje je oko četiri hiljade nezaposlenih, ni sindikati, ni omladinska udruženja, iz čijih redova je najveći broj nezaposlenih, nisu se oglasili povodom Međunarodnog praznika rada-dana borbe za radnička prava.

Najviše građana ove opštine jutros je izašlo na njive da pokušaju obaviti zakašnjelu sjetvu i radove na njivama ukoliko im vremenski uslovi dozvole.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se