14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Beograd ništa ne može natjerati da odustane od „Južnog toka“

BEOGRAD – Srbija je potvrdila da je projekat izgradnje gasovoda „Južni tok“ prioritetan i ništa je ne može natjerati da od njega odustane, rekao je prvi zamjenik predsjednika ruske Dume Ivan Meljnikov.

Južni tok„Srbija je usvojila odluku Vlade da je projekat `Južni tok` prioritet. Ovo je veoma važan projekat i ništa ne može natjerati Srbiju da odustane od njegovog sprovođenja“, rekao je Meljnikov.

Itar-tas je prenio da je tokom razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ruska delagacija predvođena predsjednikom Dume Sergejem Nariškinom, izrazila zahvalnost zbog toga što Srbija nije podlegla pritiscima da uvede sankcije, kao i za podršku Rusiji tokom glasanja o antiruskoj rezoluciji u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i glasanja u UN.

Predstavnik ruske Dume Mihail Jemeljanov rekao je da je Rusija zahvalna Srbiji zbog toga što se suprotstavila uvođenju sankcija koje su protiv Rusije uveli SAD, EU i neke druge zemlje.

On je rekao da nije tajna da je Amerika vršila pritisak da bi spriječila dolazak Nariškina u Srbiju.

Jemeljanov je naveo da je Srbiji sa jedne strane stalo da uđe u EU, ali s druge strane se ne plaši da primi delegaciju ruske Dume.

EU je zbog ukrajinske krize i pripajanja Krima Rusiji, 21. marta proširila listu ruskih funkcionera na koje se odnose sankcije, a na „crnu listu“, kojom se zabranjuju putovanja u zemlje EU, stavila je i Nariškina.

Delegacija rusije predvođena Nariškinom juče se sastala sa predsjednikom parlamenta Srbije Majom Gojković i sa srpskim poslanicima, sa premijerom Aleskandrom Vučićem, a danas će se sastati i sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se