15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Baba mjesec dana živjela u kući s mrtvim sinom, snajom i unukom!!!

Majka Veronika je mjesec dana živjela u kući u Novoj Gradiški u kojoj su nasilno ubijeni njen sin, snaja i unuk. Iako se osjećao neprijatan miris iz pravca njihove sobe, zbog svađe sa snajom nije željela da ulazi tamo, a sa sinom se nije čula ni vidjela mjesec dana. Tijela je otkrio 20-godišnji sin ubijenog

Srećko i Ala ŽirovčićTrostruka tragedija šokirala je miran grad Novu Gradišku u kojem poplave od juče više nisu glavna tema. U ovom mjestu pronađena su beživotna tijela jedne porodice, oca Srećka (44), njegove supruge Ale (34) i jednogodišnjeg sina Milana. Ono što je još šokatnije je što je Srećkova majka Veronika (70), mjesec dana živjela u kući u kojoj su bila tri leša.

– Evo tijela su ležala u ovoj sobi. Ne znam da li je beba bila u krevetiću ili dole na podu pored tate i Ale. Vidio sam samo noge, bile su crvene. Vonj je bio nesnosan. Od šoka i užasa sam izjurio iz sobe i viknuo baki da ne ulazi. Mislim da ona još nije svjesna šta se u kući dogodilo. Maloprije ju je odvezla hitna pomoć. Nama su policajci rekli da samo moramo da očistimo krv – izjavio je Toni Žirovčić, 20-godišnji sin ubijenog Srećka.

– Čuli smo da je Srećko ubio njih i sebe. Sad se pojavila i druga glasina da je neko drugi čekao trenutak kada će porodica ostati sama. Baka Veronika, u čijoj kući odnedavno živi Srećko sa suprugom Moldavkom i sinčićem, otišla je na uskršnju misu. Tada je poslednji put vidjela sina, novu snaju i unuka – priča prva komšinica.

Ipak, istražitelji su otklonili pretpostavku da je na mjestu zločina bila prisutna četvrta osoba.

– Sjećam se da je Vera rekla da će snaja napraviti ručak, ali kada se vratila kući zatekla je zaključanu sobu. Požalila mi se da od ručka nije bilo ništa, a za Srećka, Alu i bebu mislila je da su otišli negdje u goste. Skoro mjesec dana nije bilo glasa od njih. Ljudi su zvali Srećka na mobilni ali bezuspješno. Toni, Srećkov sin iz prvog braka dolazio je da obiđe baku, i još prije nedelju dana osjetio je neugodan miris iz zaključane sobe. Baka Veronika je rekla da ne želi da ulazi tamo jer je bila ljuta na snaju što u kuhinju nije iznijela kuvane kobasice. Bila je uvjerena da kobasice smrde. Toni je juče odlučio da uz pomoć starog ključa uđe u sobu. Čim je kročio unutra vidio je tijela – prepričava komšinica.

Policija je uzela sve tragove iz sobe. Obdukcija je pokazala da su rane na sva tri tijela nanesene nožem koji je pronađen na mjestu zločina. Rasvjetljavanje tragedije nastaviće se dodatnim vještačenjima.

Sin ubijenog Srećka, Toni Žirovčić međutim smatra da je u sobi bilo borbe prije zločina.

– Jedan ormar je bio pomjeren, a stvari po kući razbacane. Nedostaje i ključ kojim su vrata sobe bila zaključana. Mene je policija dvaput ispitala – kaže Toni.

Veronika nije podvrgnuta policijskom ispitivanju, ali se istražitelji iz Slavonskog Broda spremaju da to urade. Ključ koji Toni pominje nije pronađen, ali se ne isključuje mogućnost da je ipak negdje u sobi ili oko kuće. Postoje i slučajevi kada ubica u rastrojstvu proguta ključ prije nego što digne ruku na sebe i porodicu.

– Ne vjerujemo da je Srećko ubio ženu, dijete pa sebe. Imao je dugova i problema, ali nije bio toliko lud. Policija bi trebala da se pozabavi Alinom prošlošću. Ruska mafija ubija cijelu porodicu, to se zna – zaključio je prijatelj ubijenog Srećka.

(Telegraf.rs)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se