23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

3 medalje za Zvorničke džudiste iz Mostara

U Mostaru je proteklog vikenda održano je državno prvenstvo u džudou za starije pionire i juniore.

3 medalje za Zvorničke džudiste iz Mostara (5)

Organizator je bio džudo savez BiH, a domaćin džudo klub Mostar. Učestvovalo je 47 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine sa 300 takmičara.

Ispred džudo kluba Srpski Soko Zvornik učestvovali su Teodora Božović, Borisav Mirković, Mirko Tošić i Filip Pajić koji su se plasirali ispred džudo saveza RS.

U konkurenciji starijih pionira zlatnu medalju osvojio je Mirko Tošić u kategoriji -73kg i srebrenu medalju Borisav Mirković -46kg. Njih dvojica su ovim rezultatom stekli pravo da sa reprezentacijom BiH nastupe na Balkanskom prvenstvu za djecu koje će se održati u julu u Bugarskoj.

U konkurenciji juniora srebrenu medalju osvojila je Teodora Božović u kategoriji -63kg i time se plasirala na Balkansko prvenstvo koje će se održati u junu u Turskoj i Evropsko prvenstvo koje će se održati u septembru u Bukureštu u Rumuniji.

Filip Pajić nije imao sportske sreće i u borbi za medalju izgubio je od takmičara iz džudo kluba Željezničar Sarajevo.

Dragan Božović, trener Srpskog Sokola izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima. Plasirani takmičari kao i oni koji su se ranije plasirali za Balkanska i Evropska prvenstva u svojim starosnim uzrastima, moraće još mnogo da treniraju i da učestvuju na međunarodnim i internacionalnim turnirima kao i kampovima kako bi se još bolje spremili za navedena takmičenja, rekao nam je Božović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se