15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvornički srednjoškolci u Sloveniji osvojili zlato i srebro

Zvornički srednjoškolci osvojili zlato i srebro na takmičenju u Sloveniji

Zvornički srednjoškolci u Sloveniji osvojili zlato i srebro

ZVORNIK – Učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika osvojili su zlatnu i srebrnu nagradu na Turističkoj tržnici u okviru festivala „Više znanja za više turizma“, koja je održana u Novom Mestu, u Sloveniji. Po riječima Željka Zarića, profesora informatike cilj im je bio da kroz projekte promovišu kreativnost svojih učenika, te turističke potencijale grada iz koga dolaze.

– Mi već godinama učestvujemo na ovom takmičenju, a ove godine smo bili jedina škola iz Bosne i Hercegovine. Sam uspjeh na takmičenju dovoljno govori da smo na najbolji način kroz ova dva projekta promovisali naš grad i Republiku Srpsku, nimalo lošije od slovenačkih i italijanskih učenika. To iskustvo nam je pomoglo da projektom „Zvornička regata na Drini“ ove godine budemo najbolji i osvojimo zlatno priznanje, a drugi projekat „Zvorničko ljeto“ je, takođe, imao značajan uspjeh i osvojio srebrno priznanje – rekao je Zarić.

Direktorica škole Biljana Pisić istakla je da je „Turistička tržnica“ manifestacija međunarodnog karaktera koja se održala po 11 put u organizaciji Turističkog saveza Slovenije i na njoj je učestvovalo oko 40 srednjih škola iz Slovenije, Italije, BiH.

– Pored učešća na Turističkoj tržnici posjetićemo Sežanu gdje ćemo boraviti kod naših dugogodišnjih prijatelja iz SŠC „Srečko Kosovel“. Delegacija naše škole sastavljena je od 24 učenika, 4 profesora i direktora, koja će posjetiti školu, obići znamenitosti grada i okoline, te otići u Trst – rekla je Pisić i dodala da je ovo jedan od najboljih vidova promocije njihove škole, grada Zvornika i RS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se