5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Zvornički srednjoškolci masovno daruju krv

ZVORNIK – Zvornička Opštinska organizacija Crvenog krsta (OO CK) organizovala je danas u Srednjoškolskom centru (SŠC) „Petar Kočić“ akciju dobrovoljnog davalaštva krvi za koju se prijavilo 95 učenika, kao i jedan broj profesora.

Zvornički srednjoškolci masovno daruju krv (2)Sekretar zvorničkog OOCK Dana Mićić podsjetila je da je dobrovoljno davalaštvo krvi jedna od važnijih oblasti rada ove organizacije.

– U ovoj akciji koju smo organizovali uz pomoć rukovodstva ove škole i naših aktivista, naišli smo na izuzetno dobar odziv učenika, a i sama direktorica Biljana Pisić dala je krv. Obzirom da je krv lijek koji se ne može kupiti, nego je samo čovjek čovjeku može na ovakav način pokloniti, kao i da nikad ne znamo kome može da zatreba krv, pokušavamo na ovakav način da omasovimo dobrovoljno davalaštvo i da i sljedeće generacije vide od svojih starijih drugara da je to humano – rekla je Mićićeva koja je dodala da su srednjoškolcima ljekari iz zvorničke Službe transfuzije prethodno održali predavanje o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Zvornički srednjoškolci masovno daruju krvUputivši poziv svim potencijalnim davaocima da se odazovu na apele u sličnim akcijama, ona je istakla da se po prvi put na ovakav način organizuje akcija u srednjoj školi, te najavila da će postati tradicionalna.

Pisićeva je istakla da je ova akcija po prvi put organizovana u školi, a da su prethodnih godina maturanti odlazili u Službu transfuzije.

– Odziv je zaista veliki, jer su djeca motivisana značajem davalaštva. Mi organizujemo često humanitarne akcije, a ovo je jedna od naših najmasovnijih – napomenula je Pisićeva.

Zvornički srednjoškolci masovno daruju krv (1)Po riječima srednjoškolaca, rado su se odazvali pozivu da po prvi put učestvuju u jednoj ovakvoj akciji, a najavili su i da se njihovo dobrovoljno davalaštvo neće zaustaviti na jednom davanju, jer su svjesni koliko je humano dati krv.

Načelnik Službe transfuzije krvi dr Vladimir Dražić rekao je da je, zahvaljujući akcijama koje su proteklih dana organizovane, kao i ovoj današnjoj, stanje sa rezervama krvi dobro, te da očekuju da će potrebe u narednih mjesec dana biti zadovoljene.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se