23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornička Jedinica za podršku uspješno izvela pokaznu vježbu u centru grada (foto)

Maksimalna pažnja sugrađana koja svima treba da imponuje što u svom gradu imaju ovakvu Jedinicu

Vježba policijske Jedinice za podršku Zvornik (12)

ZVORNIK – Povodom Dana policije Republike Srpske zvornička Jedinica za podršku uspješno  je danas izvela pokaznu vježbu u centru grada.

U prvom dijelu pripadnici Jedinice su se spuštali sa najviše tačke u Zvorniku, zgrade Zmajevac, sa 14 sprata, gdje su prikazali vještine iz oblasti alpinizma.

– U drugom dijelu smo prikazali potjeru i zaustavljanje vozila, hapšenje naoružanih lica u njemu i pronalaženje droge uz pomoć službenog psa – rekao nam je komandir Jedinice za podršku Goran Abazović.

Treći dio vježbe sastojao u potjeri za pljačkašem banke koji se zabarikadirao u stanu u koji je izvršen upad sa dvije tačke, preko ulaznih vrata i preko balkona, spuštanjem sa visine.

Abazović je još rekao da je ova vrsta vježbe po prvi put izvedena u Zvorniku u okviru koje su građani mogli vidjeti samo dio mogućnosti ove Jedinice.

– Vježba je uspješno sprovedena, dobili smo i maksimalnu pažnju sugrađana i mislim da svima treba da imponuje što u svom gradu imaju ovakvu Jedinicu  – poručio je Abazović.

U okviru obilježavanja Dana policije RS u zvorničkoj  Stanici javne bezbijednosti Zvornik (SJB) prethodnih dana sprovedene su akcija dobrovoljnog davalaštva krvi i „Dan otvorenih vrata“.

Danas će u SJB biti upriličen prijem za penzionisane kolege, dok će 4. aprila na Dan policije biti položeni vijenci na spomen-ploči poginulih kolega.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se