4.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Zašto ne treba da znate pol djeteta

Većina roditelja želi da sazna pol djeteta prije nego što se ono rodi. Da li to može loše da utiče na nas?

BebaMogućnost otkrivanja pola djeteta u trudnoći postala je popularna krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka i tada su se već pojavile kritike. Zašto nije dobro znati pol unaprijed?

Gubimo osjećaj leptirića u stomaku

Što više informacija o djetetu znate, to je prostor za vaše maštanje o djetetu manji. Te pretpostavke o budućem, nepoznatom djetetu su važne za izgradnji odnosa sa njim. Isto je kao i kod odraslih koji se zaljube. U početku nisu realne činjenice one koje nas povezuju. Ljubavnike povezuju, prije svega, snovi i ideje o kojima maštaju i slike savršenstva one druge osobe.

Moguće razočaranje

Potreba da stvari kontrolišemo čak i kad je trudnoća u pitanju tjera nas da tu informaciju što prije saznamo. Ukoliko želite dječaka ili djevojčicu, otkrivanjem istine mogli biste doživjeti razočaranje zbog “neželjenog” pola. Ako se to dogodi, iskoristite vrijeme da do porođaja razbistrite svoje misli.

zvornikdanas-beba trudnaObrasci ponašanja već u stomaku

Ako saznate da nosite djevojčicu, bebi ćete još u stomaku upućivati poznate poruke, mjenjati ton svog glasa i na osnovu toga procjenjivati da li je  sa bebom sve u redu. Za djevojčice ćete misliti da je dobro da su mirne, a za dječake da je dobro da su živahni, što vas može dovesti do pogrešnog zaključka u trenucima kad bi to moglo da bude važno.

Pol djeteta se može promjeniti

Sigurno ste imali priliku da čujete priču kako su budući roditelji mislili da će dobiti dječaka, a rodila se djevojčica i obrnuto. I u toj situaciji su moguće različite reakcije – od razočaranja pa do velikog iznenađenja i šoka. Kako ćete reagovati, zavisi od vas, vašeg karaktera i mnogih drugih faktora. Reakcija može da zavisi od truda koji ste već uložili u uređenje sobe u plavo, kupovine odjeće za bebu, odabir imena…

(Life Content)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se