3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Tropik kupio markete Deleza

BANJALUKA – „Tropik grupa“ iz Banjaluke kupila je svih 39 prodavnica belgijskog trgovinskog lanca „Delez“ u BiH, nakon što su se Belgijanci odlučili da, zbog loših rezultata, napuste ovdašnje tržište.

Tempo Tropik DelezeVlasnik „Tropik grupe“ Bojan Risović rekao je „Glasu Srpske“ da je kupoprodajni ugovor potpisan, ali da njegova vrijednost ostaje poslovna tajna. On je istakao da za završetak preuzimanja čekaju odobrenje Konkurencijskog savjeta BiH, a ukoliko dobiju „zeleno svjetlo“, preuzimanje bi trebalo da bude okončano u julu ili avgustu.

Dugoročni plan je da preuzete prodavnice budu spojene sa trgovačkim lancem „Moj market“, koji je takođe u vlasništvu porodice Risović.

– Preuzimamo 100 odsto udjela u postojećim firmama „Deleza“. S obzirom na to da su nazivi „tempo“ i „maksi“ u vlasništvu „Deleza“, mi ćemo preuzeti lanac rebrendirati. Male lokacije u Banjaluci, odnosno supermarketi, kojih nema mnogo, preći će u „Moj market“, a većina ostalih će poslovati pod brendom „tropik“ – kazao je Risović i dodao da poslije realizacije transakcije sa „Delezom“ neće biti promjena u vezi sa poslovanjem sa postojećim dobavljačima i statusom radnika.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se