9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Sutra slično današnjem

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje vrijeme slično današnjem, pretežno oblačno i nestabilno, sa kišom i pljuskovima, mjestimično i sa grmljavinom, i uz dnevnu temperaturu vazduha između 15 i 22 stepena Celzijusova.

Oblačno

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da se prije podne uglavnom očekuje suvo vrijeme, promjenjivo oblačno uz sunčane intervale i još malo toplije, dok će popodne biti oblačnije sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, koja se širi od zapada i zahvatiće većinu krajeva.

Vjetar će biti slab južnog i jugoistočnog smjera.

U BiH danas je bilo pretežno oblačno, sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu je registrovana i grmljavina, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica nula, Čemerno pet, Gacko šest, Nevesinje i Kalinovik sedam, LJubinje, Han Pijesak, Bileća i Trebinje devet, Foča 11, Drinić i Sokolac 12, Livno, Mostar, Sarajevo, Stolac i Čapljina 13, Mrakovica 14, Srbac, Mlječanica, Ribnik, Mrkonjić Grad, Bugojno, Goražde, Gradačac i Neum 15, Bihać i Novi Grad 16, Rudo, Banjaluka, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 17, Bijeljina i Doboj 18, Zenica i Zvornik 20, te Višegrad 21 stepen.

U utorak, 22. aprila, očekuje se umjereno oblačno i suvo jutro, tokom dana biće dosta sunca, a popodne uz razvoj oblaka biće kratkotrajnih pljuskova samo ponegdje na istoku i zapadu. Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, u višim predelima oko četiri, a maksimalna dnevna od 19 do 25, u višim krajevima od 15 stepeni.

U srijedu, 23. aprila, oblačnost će se sa juga i jugoistoka premjestiti ka sjeveru i donijeti mjestimično kišu ili rjeđe pljuskove sa mogućnošću grmljavine. Jutarnja temperatura biće od pet do 11, a maksimalna dnevna od 19 do 24, malo niža na planinama.

U četvrtak, 24. aprila, viće promjenjivo i pretežno oblačno i malo svježije, uz kišu povremeno, a popodne se očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ponegdje i sa gradom. Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 13, maksimalna dnevna od 15 do 21, a na planinama do 13 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se