15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Šumaher pokazuje male znakove napretka: Biti svjestan i budan nije isto

Mihael Šumaher na kratke trenutke pokazuje svijest i male znakove napretka, potvrdila je Sabine Kem, glasnogovornica F1 legende. Šumaher je i dalje u fazi buđenja iz inducirane kome nakon što je krajem decembra pao na skijanju u francuskom Maribelju

Mihael Šumaher na skijanjuMihael Šumaher na kratke trenutke pokazuje svijest i male znakove napretka, potvrdila je Sabine Kem, glasnogovornica F1 legende. Šumaher je i dalje u fazi buđenja iz inducirane kome nakon što je krajem decembra pao na skijanju u francuskom Maribelju.

Kem je za njemački ARD rekla: „Nisam ljekar, ali postoji razlika između biti budan i biti svjestan, ovo poslednje znači da je sposoban komunicirati s okolinom. Ne želim ulaziti u detalje iz poštovanja prema porodici, ali nemam sumnje u sposobnost ljekara koji brinu za Mihaela. Oni su stručnjaci u svojim područjima“.

O prognozama nije željela nagađati.

Porodica unesrećenog bivšeg višestrukog prvaka svijeta iz dana u dan još uvijek prima poruke podrške iz svih krajeva svijeta, a s početkom nove F1 sezone i vozači koriste svaku priliku da iskažu poštovanje velikanu.

Predsjednik FIA-e Žan Tod novinarima je rekao: „Često posjetim Mihaela. Još uvijek se bori za život, ništa se ne može predvidjeti. Svi se nadamo i molimo da će se oporaviti. Velika je to tragedija“.

(Index.hr)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se