7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Staša Košarac u posjeti RVI iz Zvornika

Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH, u Zvorniku je razgovarao sa predsjednikom Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida RS Dragislavom Mijanovićem

Staša Košarac u posjeti RVI iz Zvornika (1)ZVORNIK – Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH rekao je danas u Zvorniku da je veoma važno da se razgovara sa boračkim populacijama sa ciljem da im se ukaže na probleme sa kojima se Republika Srpska suočava.

– Ti problemi su sasvim jasni, a to su da je pojačana uloga međunarodne zajednice u određenim procesima u BiH, a samim tim i u RS. Želimo da im ukažemo na činjenicu da postoje određene političke strukture koje su okupljene oko međunarodnih interesa i koje ovih dana u Sarajevu potpisuju određenu vrstu sporazuma sa ciljem da se proizvode takav odnos u BiH da dođe eventualno do dvotrećinske odluke o promjeni ustava BiH, a samim tim i osporavanja upotrebe entitetskog glasanja – rekao nam je Košarac.

On je istakao da to treba da znaju porodice ratnih vojnih invalida i ratni vojni invalidi, predstavnici boračke organizacije, Republičke organizacije porodica poginulih i nestalih boraca, Saveza logoraša.

– Mislim da je upoga svih izabranih da ukazujemo na itekako intenziviranu prisutnost međunarodnog faktora u BiH s ciljem da dođe do reforme Ustava sa jedne strane. Naša je obaveza da informišemo boračku populaciju i njihove porodice o tome da postoje tendencije da se kroz nevladine organizacije kao što je Koalicija 1. mart dovoljno usložnjava izborni proces u BiH na način da, opet kažem dođe do takvih rješenja koja će isključivati upotrebu entitetskog glasanja u Parlamentu BiH . I naravno naša je obaveza da razgovaramo i uočavamo svi zajedno koji su to politički subjekti i iz RS i u BiH koji se okupljaju oko takvih ideja – napomenuo je Košarac.

Staša Košarac u posjeti RVI iz ZvornikaOn je danas u Zvorniku uručio prigodne vaskršnje pakete za pet najugroženijih porodica ratnih vojnih invalida istakavši da je obaveza svih da pokažu solidarnost sa onima koji su najzaslužniji za stvaranje RS i koji zbog borbenih dejstava danas imaju posljedice.

– Danas donirana pomoć obezbijeđena je ličnim izdvajanjem zaposlenih u kabinetu zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Košaraca koji je rekao da to predstavlja ljudski napor i ljudsku želju da se pomogne porodicama ratnih vojnih invalida – rekao je Košarac.

On se u Zvorniku sastao sa predsjednikom Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida RS Dragislavom Mijanovićem, te obišao Spomen-sobu u Zvorniku.

Mijanović je zahvalio na paketima, dodavši da je najveći problem ove kategorije stanovnika zapošljavanje.

– RVI sa malim stepenom invalidnosti imaju primanja od 45 KM, a nemaju posao. Imaju porodice i pitam se kako da ih prehrane. Zato smo ga upoznali sa tim da ćemo morati tražiti posao za njih – istakao je Mijanović koji je rekao da od lokalne zajednice imaju obećanje da će na parking-prostoru biti zaposlena 4 radnika i još 2 u preradi otpadnih materijala.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Opštine Zvornik na čelu sa zamjenikom načelnika Danijelom Dragičevićem.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se