8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Stanje na terenu zadovoljavajuće

ISTOČNO SARAJEVO – Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru se smanjuje i za 35 centimetara je ispod kote redovne odbrane od poplava, saopšteno je jutros iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Poplava vodostajVodostaj Sane juče je u 18.00 časova iznosio 385 centimetara i za 15 centimetara je manji u odnosu na izvještaj od 14.00 časova, a stanje na Hidroelektrani „Bočac“ sinoć je bilo normalno.

Stanje u poplavljenim naseljima na ovim područjima se normalizuje i dolazi do povlačenja plavnih voda, a u naselju Tukovi i dalje je zaplavljeno oko sedam stambenih objekata.

Iz Republičke uprave poručuju da pripadnici Civilne zaštite prate stanje na terenu i po potrebi će preduzimati neophodne mjere zaštite stanovništva i materijalnih dobara.

Vodostaj rijeke Une u Novom Gradu sinoć u 19.00 časova iznosio je 372 centimetra, što je za 10 centimetara manje u odnosu na mjerenje juče u podne.

Vodostaj ove rijeke i dalje je u blagom opadanju, a pravac Blagaj-Radomirovac-Vitasovci prohodan je i saobraćaj se odvija bez zastoja.

Stanje u opštini Jezero nepromijenjeno je u odnosu na jučerašnji izvještaj u 14.00 časova, a vodostaj rijeka Plive, Jošavke i Perućice je u blagom porastu zbog kiše koja trenutno pada.

Kada je riječ o gradskom području Doboja, vodostaj rijeka je u stagniranju.

U opštinama Brod i Modriča i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava, dok je u ostalim opštinama stanje uredno.

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju juče u 18.00 časova iznosio je 220 centimetara, što je za pet centimetara više u odnosu na predhodni izvještaj, a u Modriči je iznosio 210 centimetara, što je za pet centimetara više u odnosu na predhodno mjerenje.

U Brodu i Šamcu vodostaj rijeke Save stagnira i u 18.00 časova u Brodu je izmjereno 655 centimetara, a u Šamcu 579 centimetara.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se