VIJESTIZvornik

Spoljašnji izgled zgrada zajednička briga svih stanara

Ako istresate krpu ili tepih sa balkona u Zvorniku mogli biste platiti kaznu do 300 KM. Ovu kaznu rizikujete ako kačite štrikove, saksije, gomilate stvari…

Vježba policijske Jedinice za podršku Zvornik (16)ZVORNIK – Prema Odluci o komunalnom redu opštine Zvornik vlasnici, suvlasnici, zajednica etažnih vlasnika zgrada dužni su da redovno održavaju spoljašnje dijelove zgrada u tehničkom, funkcionalnom i estetskom pogledu u skladu sa lokacijskim uslovima. To se odnosi na fasade, balkone, terase, lođe, spoljašnju stolariju.

Ista Odluka propisuje zabranu gomilanja starih stvari na balkonima, lođama i terasama koje narušavaju estetski izgled zgrade. Zabranjeno je i istresanje krpa i tepiha i bacanje smeća iz zgrada, kao i kačenje saksija i štrikova sa spoljašnjih strana ograda.

Za nepoštovanje odredaba Odluke o komunalnom redu opštine Zvornik za fizička lica predviđene su novčane kazne u iznosu od 30 do 300 KM.

Zvorničani koji poštuju Odluku o komunalnom redu negoduju zbog ponašanja nekih svojih sugrađana koje je suprotno od onoga što Odluka propisuje.

Oni u svom dopisu Opštini Zvornik ukazuju da se dodatni radovi na terasama stambenih zgrada izvode bez saglasnosti zajednice etažnih vlasnika i odobrenja nadležnog organa, te pozivaju nadležne opštinske organe da zaustave ovakvo narušavanje spoljašnjeg izgleda zgrada, a time i izgleda samog grada.

Nadležni opštinski organi rade svoj posao u skladu sa zakonom, ali je neophodno da se u „borbu“ protiv ovakvih i sličnih pojava uključe i zajednice etažnih vlasnika i da u svojim zgradama, zajedno sa svim stanarima djeluju tako da se iskorijeni ponašanje koje nije u skladu sa opštinskom Odlukom o komunalnom redu, niti je primjereno zajedničkom životu i dobrim komšijskim odnosima u stambenim zgradama.

Tagovi

3 komentara

  1. namnozilo se ovih brdja u zvrniku…izasli su oni iz sela ali selo iz njih nece nikad

  2. Lijepo je da se Opština brine o komunalnom redu i izgledu grada Zvornika pa odmah prijeti kaznama svojim građanima, a da se prije toga nije zapitala, da li su oni učinili ono što je trebalo sa svoje strane po istom pitanju.
    Radi se o porušenim i napuštenim kućama, kojih je nemali broj naročito na periferiji grada, koje ruže izgled grada i podsjećaju nas na ratni period, koji se davno završio.
    Ti porušeni objekti, pošto su uglavnom zatrpani smećem, kao izvor zaraze i legla zmija, predstavljaju opasnost za građane, a naročito za djecu.
    Takve gomile zapuštenog građevinskog materijala treba odvesti na zato predviđene deponije, a lokacije poravnjati.

Back to top button
Close
Close