31.4 C
Zvornik
19. јул 2024.

Sarajka bila u pravu? Tajno se javio putnik nestalog aviona: Zarobljeni smo na jednom ostrvu…!?

Po ko zna koji put sve informacije o tragovima nestalog malezijskog aviona pokazale su se netačnim. Letjelici ni traga ni glasa, a sve je više teorija zavjere. Podsjetimo, prije nekoliko dana oglasila se Sarajka koja tvrdi da je avion na tajnoj lokaciji na ostrvu na Maldivima. Nisu je shvatali previše ozbiljno, ali šta reći nakon ovoga…

Sarajka bila u pravu Tajno se javio putnik nestalog aviona Zarobljeni smo na jednom ostrvu...!Naime, International Business Times iz Australije prenosi priču o teoriji zavjere po kojoj su putnici su zatočeni i drogirani u blizini američke vojne baze i blizu Maldiva? Ovo je posebno zanimljivo jer se teorija i GPS koji navodno govore da je aviona na udaljenom ostrvu u Indijskom okeanu, neuobičajeno podudaraju sa tvrdnjama spomenute Sarajke.

Navodno se, kako tvrdi nezavisni novinar Džim Stoun, sms-om javio jedan od putnika nestalog malezijskog Boinga 777. Putnik je, kako navodi Stoun, zaposlenik IBM-a po imenu Filip Vud. Tvrdi kako je on uspio sakriti svoj Iphone 5, kojim je poslao kratku poruku i fotografiju na kojoj se puno ne vidi, ali kako Stoun objašnjava, to je zato što se putnik nalazi na vrlo mračnom mjestu. No, pomoću fotografije može se odrediti kada je uslikana. Slika je, kako tvrdi Stoun, uslikana 18. marta uređajem ‘IPhone 5’.

Prema GPS koordinatama, Vud se u trenutku slanja nalazio nekoliko milja dalje od tajne američke vojne baze ‘Dijego Garsija’ smještene na ostrvu južno od Maldiva u Indijskom okeanu, tvrdi Stoun. Ove koordinate se ne nalaze nigdje na vebu te nisu mogle biti preuzete s ‘Googlea’ ili ‘Wikipedije’ te, prema Stounu, dokazuju da je slika poslata iz blizine baze.

Stoun je iznio i sadržaj poruke u kojoj je pisalo da je avion otet, te da je Vud talac. Rekao je još kako misli da je nadrogiran, kako je uspio sakriti mobitel i kako je on izdvojen od drugih putnika u zasebnoj ćeliji. Stoun kaže da je i izvor od kojeg je dobio ovu informaciju neprestano izložen prijetnjama smrću.

E sad, hoće li se ova teorija pokazati tačnom ili ne, nije jasno, no jedna stvar je zanimljiva; Sarajka koja se nedavno oglasila kako ona zna gdje je avion takođe je spominjala ostrvo u blizini Maldiva.

“Malezijski Boing 777 nalazi se na jednom ostrvu na Maldivima, koji nije naseljen, ali je geostrateški izuzetno važan. Potpuno je u ispravnom stanju i u svakom trenutku može poletjeti”, kazala je anonimna žena koja se već godinama bavi proučavanjem neobičnih pojava i fenomena širom svijeta iz Sarajeva.

Slučajno ili ne, vrijeme će pokazati. Osim u slučaju da se sve zataška, a avion se iskoristi za neke mutne i po čovječanstvo pogubne planove. S obzirom na to da avion još uvijek nije pronađen, pa ni jedna jedina krhotina, sve više se sumnja da ova teorija s otmicom, i to od strane Amerikanaca, ipak pomalo drži vodu.

(Dnevno.hr)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se