15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Radončić: Nisu mogli da me natjeraju na ukrajinski scenario

SARAJEVO – Ministar bezbjednosti BiH i predsednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić kazao je, komentarišući dvomjesečne proteste u BiH, da je zadovoljan što niko nije mogao da ga natjera da u BiH napravi ukrajinski scenario.

Fahrudin Radončić„Mi smo zemlja postraumatskog poremećaja. Neko je želio da ja naredim da se puca po narodu, a sada im je žao što je izbjegnuto krvoproliće“, rekao je Radončić u emisiji „Puls“ „BN televizije“.

Osvrnuvši se na početak demonstracija, kada su one bile nasilne i kada su zapaljene zgrade državnih institucija u Sarajevu i drugim gradovima Federacije BiH, on je konstatovao da je „tokom protesta zapaljena loša vlast“.

Ministar je kazao i da su u politici potrebni uspješni ljudi, kojima nije potrebno da se „ugrađuju“ i koji nisu u politici samo iz svojih ličnih interesa, podržavši i ispitivanje porijekla imovine i donošenje zakonske regulative u toj oblasti.

Kada je u pitanju odnos sa međunarodnom zajednicom, Radončić kaže da su „BiH saveznici EU, Vašington, Beograd, Zagreb, Podgorica… svi osim naše loše vlasti“.

On je „retardiranim“ nazvao političare u Sarajevu koji ga proglašavaju izdajnikom, jer ima dobre odnose s Vučićem (Aleksandrom Vučićem, liderom SNS u Srbiji).

„Nama treba saradnja sa svima koji mogu da nam pomognu da dovedemo investitore…Dakle, imamo saveznike i trebaju nam sposobni ljudi na vlasti da preuzmu simpatije koje BiH ima u međunarodnoj zajednici“, zaključio je Radončić.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se