23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Radmanović čestitao praznike: Simbol pobjede života nad smrću

SARAJEVO – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović poželio je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, pravoslavnom sveštenstvu i srpskom narodu da Vaskrs dočekaju u dobrom zdravlju, duhovnom miru i porodičnoj sreći.

Predsjedništvo BIH - Neobjša RadmanovićRadmanović je u čestitki upućenoj patrijarhu Irineju istakao da je Vaskrs u hrišćanskoj pravoslavnoj tradiciji simbol pobjede života nad smrću, dobra nad zlom i vjere u nadu i spasenje.

„Neka praznik Hristovog Vaskrsenja pokaže put svim Srbima i drugim pravoslavnim vjernicima u prevladavanju postojećih društvenih teškoća, te bude naš moralni podstrek za uspostavljanje duhovnog jedinstva srpskog naroda i zajedničkog razumijevanja sa drugim ljudima i narodima na ovim prostorima u interesu sveopšteg napretka u budućnosti“, poručio je Radmanović uz tradicionalni pozdrav „Hristos vaskrse“.

U nedjelju, 20. aprila, pravoslavni hrišćani proslaviće Vaskrs.

Radmanović je čestitao svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti predstojeći Uskrs uz želju da ovaj praznik provedu u miru i porodičnoj sreći, u skladu sa tradicionalnim vjerskim običajima i vjerovanjima.
„U nadi da će nam praznik Hristovog uskrsnuća u ova teška vremena dati novu snagu da se izborimo sa svim postojećim izazovima, želim Vam srećan i blagosloven Uskrs“, istakao je Radmanović, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz Srpske.

Radmanović je čestitku uputio nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se