20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Pokrajina spremna da brani ljude i imovinu

NOVI SAD – Vlada AP Vojvodine stavila je danas na raspolaganje nadležnim republičkim službama sve raspoložive resurse u pokrajini za odbranu ljudskih života i imovine od poplavne stihije koja je zahvatila dijelove Srbije.

Poplava u Srbiji

„Pokrajinska vlada, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Javno vodoprivredno preduzeće `Vode Vojvodine` spremni su da odmah stanu u odbranu života ljudi i imovine u krajevima Srbije ugroženim poplavnom stihijom“, saopšteno je iz kabineta predsjednika pokrajinske Vlade Bojana Pajtića.

U saopštenju se dodaje da je naređena pripravnost lica koja učestvuju u Vojvodini u odbrani od poplava, kao i provjera i priprema opreme, poput mobilnih crpnih agregata velike snage.

„Vlada Vojvodine će svakodnevno pratiti situaciju i u komunikaciji sa nadležnim republičkim službama, ministrom Draganom Glamočićem i rukovodiocem Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predragom Marićem učiniti sve da se stanovništvu ugroženih područja hitno pomogne na najefikasniji način“, navodi se u saopštenju.

Vanredna situacija proglašena je u 11 opština širom Srbije zbog poplava i vodenih bujica koje ugrožavaju kuće i imanja, a evakuisano je 440 ljudi. Među opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija su Prokuplje, Kuršumlija, Doljevac, Žitorađa, Lučani, Požega, Zaječar i Medveđa.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se