LIFESTYLE

Otkrijte zašto muškarci biraju mlađe žene, a žene starije muškarce

Rezultati određenih istraživanja govore o tome da muškarci svoje partnerke radije biraju na osnovu izgleda, a da su ženama značajniji materijalni faktor i društveni položaj.

Ljubav

Vodeći se time, neke od prednosti za starijeg muškarca u vezama s mlađom ženom mogu biti potvrđivanje vlastite moći, vitalnosti, produžene mladosti, a za mladu ženu kada je sa starijim muškarcem mogućnost da bude finansijski osigurana, da se lakše profesionalno i društveno afirmiše.

Svakako treba uzeti u obzir i veće životno iskustvo starijeg partnera, koje može ubrzati lični, čak i seksualni razvoj onog mlađeg. Stariji partner je često profesionalno ostvaren, ima novac ili društveni ugled i moć, investira u sebe. Na osnovu prijašnjih grešaka, može donijeti odluku o drugačijoj posvećenosti u ovoj vezi, te mlađem osigurati više ekskluzivne pažnje i sigurnosti, istovremeno uživajući u iskustvu pomlađivanja.

U takvoj vezi neizbježno je ‘približavanje’ razvojnih faza partnera, te mlađi preskače neke svoje razvojne procese, a stariji se vraća u ranije. Ne možemo zanemariti ni kult produžene mladosti svojstven današnjici, kome podjednako podliježu i muškarci i žene, čiji je imperativ mišičavo tijelo i lice bez bora, te je puno mlađi partner još jedna potvrda da smo uspješni, poželjni, vitalni i potentni.

(Večernji.hr)

Tagovi
Back to top button
Close
Close