9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Obustava saobraćaja zbog bojevog gađanja na Manjači

BANJALUKA – Na dionici regionalnog puta Han Kola – Stričići danas i sutra doći će do privremene obustave saobraćaja zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača.

Mokar kolovozObustava će trajati u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, a saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Han Kola-Ledenice-Stričići, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog kiše koja povremeno pada kolovozi su i dalje pretežno mokri i klizavi, na području Mrkonjić Grada jutros ima i magle, a odroni su česti na širem području Istočnog Sarajeva, Foče, Gacka, Mrkonjić Grada i Kneževa.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima od danas počinju obustave saobraćaja za sva vozila na reginalnom putu Banjaluka-Klašnice, dionica Derviši-Klašnice dva, a za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na magistralni put Banjaluka-Klašnice.

Do 20. septembra izvodiće se rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu dionica Krepšić-Brčko-Bijeljina i Karakaj-Jardanska petlja zbog čega će se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova, odvijati jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene petnaestominutne obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj-Modriča.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, zbog izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj, dionice Prnjavor-Doboj.

Zbog deminiranja terena, od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Brod-Odžak, na lokalitetu Šikare, na regionalnom putu Kotor-Varoš-Kneževo, naselje Viševice, te na regionalnom putu Doboj-Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se