8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

NATO u Zvorniku predstavio projekat „Bezbjedna zajednica“

ZVORNIK – U Zvorniku je danas prezentovan projekat „Bezbjedna zajednica“ koji se provodi od strane NATO Štaba Sarajevo sa ciljem da se poboljša saradnja između vojne i lokalne policije, kao i drugih tijela u slučaju vanrednih situacija, te približavanje uloge NATO-a u BiH vojnoj i lokalnoj policiji, kao i stanovništvu.

preyentacija natoNa konferencija za medije održanoj tim povodom zamjenik komandanta NATO Štaba Sarajevo, brigadir Ole Fauske rekao je da je u slučaju ekstremnih vremenskih uslova ili nesreća, policija prva koja reaguje.

– Naravno da postoje procedure na osnovu kojih lokalni organi vlasti mogu zatražiti pomoć od oružanih snaga u ovakvim situacijama, ali i pored toga ono što je naše iskustvo jeste da su od izuzetne važnosti upravo lični kontakti – rekao je novinarima Fauske.

On je napomenuo da prilikom posjeta gradovima u okviru ovog projekta, pored razmjene iskustava i uspostave ličnih kontakata, koriste priliku i da stanovništvu ukažu da Oružane snage imaju resurse koje im mogu staviti na raspolaganje u slučaju potrebe.

– Takođe, ovo je prilika i da lokalnom stanovništvu govorimo o NATO-u i da im pružmo priliku da pitaju ono što ih interesuju o NATO-u – napomenuo je Fauske.

Načelnik Stanice javne bezbijednosti Zvornik Stanimir Vidović rekao je da je svrha današnjeg događaja između ostalog i razmjena iskustava, te preuzimanje svega onoga što je dobro, kako bi u vanrednim situacijama djelovali svi zajedno najbrže moguće i sa što manje posljedica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se