Ex-YuVIJESTI

Nataša Kandić otkazala promociju ‘Srebreničke podvale’?

BEOGRAD – Promocija knjige „Srebrenička podvala“ pukovnika Vojske Republike Srpske Ratka Škrbića, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, otkazana je, potvrđeno je Srni u Ministarstvo odbrane Srbije.

zvornikdanas-natasa kandicU Ministarstvu odbrane Srbije nisu mogli da saopšte razloge za otkazivanje promocije knjige u Domu Vojske Srbije.

Iz nevladine organizacije „Istorijski projekat Srebrenica“, koja je bila organizator, saopšteno je da je zakazana prezentacija knjige pukovnika Škrbića otkazana po naređenju ministra odbrane Srbije Nebojše Rodića, nakon zahtjeva Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić.

Prezentacija je bila ugovorena i potvrđena sa upravom Doma Vojske Srbije mjesec dana unaprijed, ali je udovoljeno jučerašnjem zahtjevu Fonda upućenom najvišem vojnom rukovodstvu, navode iz „Istorijskog projekta Srebrenica“.

Iz ove organizacije tvrde da je dan uoči promocije potpukovnik Slavoljub Marković, rukovodilac Medijskog centra Ministarstva odbrane Srbije, saopštio autoru knjige odluku koju je jedna privatna organizacija ranije tog dana iznudila od ministra odbrane.

Promocija knjige „Srebrenička podvala“ trebalo je da bude održana danas u Domu Vojske Srbije u 18.00 časova.

„Fond za humanitarno pravo je u svom pismu zahtijevao od ministra odbrane Nebojše Rodića i načelnika Generalštaba LJubiše Dikovića da onemoguće održavanje ovog skupa u prostorijama državnih institucija i da na taj način pokažu poštovanje prema žrtvama najtežeg zločina počinjenog na teritoriji bivše Jugoslavije u ratovima devedesetih, kao i da Srbije poštuje svoje međunarodne obaveze“, navode iz „Istorijskog projekta Srebrenica“.

(SRNA)

Tagovi

3 komentara

  1. SRAMOTA!!!

    Je li to ta ,,DEMOKRATIJA“o kojoj pricaju?Covjek ne moze da iznese svoje vidjenje u slucaju Srebrenice i ako bi on to bolje mogao da prikaze(posto je penzionisani pukovnik)nego placena Kandicka(prodala se za saku maraka)!!!

    -Ova spodoba od zene nije nikada rekla a ni pricala o Hrvatskoj akciji ,,Oluja“ i naj vecem etnickom ciscenju tih 90-ih…Ej Srbijo sta si docekala,da ti svaka susa sudi i presudjuje!!!

Back to top button
Close
Close