8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Kolovozi mokri, učestali odroni

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po mokrim kolovozima, a zbog učestalih odrona iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju oprez u usjecima i pored kamenih kosina.

Odron (Foto: Arhiva)

Zbog pravoslavnih i katoličkih vjerskih praznika Vaskrsa i Uskrsa na području Republike Srpske do sutra u ponoć zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, dok je na cijelom području BiH zabranjen prevoz oružja i vojne opreme noćas do ponoći.

Na autoputu Banjaluka – Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na dionici Glamočani – Čatrnja saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Jednom kolovoznom trakom saobraća se i na putnom pravcu Krepšić – Brčko – Bijeljina i Karakaj – Jardanska petlja zbog rekonstrukcije kolovoza, kao i na putnom pravcu Bratunac – Bjelovac, te na putnom pravcu Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine saobraćaj se svaki puni čas obustavlja 15 minuta.

Saobraćaj je zbog odrona obustavljen na dionici regionalnog puta Podgradci –Mrakovica od Gradiške prema Kozari.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su na magistralnom putu Brod – Odžak, na lokalitetu Šikare, na regionalnom putu Kotor Varoš – Kneževo u naselju Viševice, na regionalnom putu Doboj – Maglaj od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići i na lokalnom putu u mjestu Velika Sočanica – Lupljanica Mišinici kod Dervente.

Zabrane su na snazi na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, svim vozilima preko pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra i na putu Brod na Drini – Šćepan Polje za teretna vozila teža 12 tona.

Na graničnim prelazima jutros nisu zabilježena duža čekanja.

Na graničnom prelazu Kamensko, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila, a za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na prelaz Gorica – Vinjani Donji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se