20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kolovozi mokri i klizavi

BIJELJINA – Na području Foče jutros je smanjena vidljivost, a na ostalim putevima kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH kolovozi su mokri i klizavi, dok će zbog proslave Dana Banjaluke danas biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Drugog Karađorđevića, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Mokar kolovozVozačima se savjetuje da voze oprezno zbog učestalih odrona. Od četiri časa jutros je zbog većeg odrona obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Olovo – Zavidovići, u mjestu Odvojak.

U okviru proslave 22. aprila – Dana Banjaluke danas će od 11.30 do 16.00 časova biti obustavljen saobraćaj od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save zbog polaganje vijenaca i održavanja kulturnih i sportskih manifestacija.

Iz AMS Republike Srpske ističu da danas počinje akcija „Zvoni da te vide! Neka blista biciklista“ koja će trajati do 30. aprila. Cilj je smanjenje stradanja vozača bicikla u saobraćaju na putevima Republike Srpske.

I danas se na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj odvija sporije i obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Banjaluka – Gradiška, na dionici Glamočani – Čatrnja u mjestu Jakupovci saobraća se jednom kolovoznom trakom. Izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka kod Prnjavora zbog izgradnje dionice autoputa Prnjavor – Doboj.

Do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj.

Zbog rekonstrukcije kolovoza na dionicama magistralnih puteva Krepšić – Brčko – Bijeljina i Karakaj – Jardanska petlja saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

U toku je realizacija sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, dionica Srpske Toplice – Karanovac, pa je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Na ulazu u Teslić u toku je izgradnje kružne raskrsnice na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru i saobraćaj se odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Usporeno se saobraća na regionalnim putevima Bratunac Bjelovac, Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Saobraćaj je obustavljen zbog odrona na dionici Podgradci – Mrakovica, koja od Gradiške vodi prema Kozari.

U toku je deminiranje na više lokacija zbog čega će od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do polučasovnih obustava saobraćaja. Riječ je o magistralnim putevima Brod – Odžak, lokalitet Šikare, regionalnim putevima Kotor Varoš – Kneževo, naselje Viševice, te Doboj – Maglaj, od Potočana do Gornjeg Pridjela, te od Ševarlija do mjesta Misurići.

Na lokalnom putu u mjestu Velika Sočanica – Lupljanica – Mišinici kod Dervente polučasovane obustave biće na snazi od 6.00 do 19.00 časova.

Kroz Federaciju BiH jutros nema dužih zastoja i vanrednih ograničenja u saobraćanju, a i frekvencija vozila je slabijeg inteziteta.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi Sarajevo – Olovo – Kladanj, Simin Han – Kalesija, Karuše – Tešanj i Livno – Bosansko Grahovo.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Do kraja maja, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na granični prelaz Gorica – Vinjani Donji.

AMS Republike Srpske je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom saobraćaja i veza pokrenuo je veliku preventivu akciju „Vozilo nakon zimskih uslova“ u okviru koje se besplatno na pokretnom tehničkom pregledu u Kozarskoj Dubici od 9.00 do 13.00 časova vrši kontrola tehničke ispravnosti. Akcija će trajati do 30. aprila i sprovodiće se u više opština Srpske.

AMS podsjeća na poseban broj „vozačke solidarnosti“ 066/823-000 na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se