15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Izrada prostornog plana opštine Zvornik 2012-2032

Izrada Prostornog plana opštine Zvornik za period 2012-2032. godine je u završnoj fazi, a ostalo je još da se karte prilagode GIS formatu, da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da saglasnost na Prijedlog prostornog plana, te da ga usvoji Skupština opštine Zvornik.

Panorama Zvornika - 2010. godinaNosilac izrade Prostornog plana je „Zavod za urbanizam i projektovanje“ iz Bijeljine koji je nakon javnog uvida u Nacrt prostornog plana, razmotrio i veći dio prijedloga dostavljenih od strane fizičkih i pravnih lica uvažio, što je prezentovano na jučerašnjoj stručnoj raspravi.

Nakon što nadležno Ministarstvo da pozitivno mišljenje, Prostorni plan će biti dat na usvajanje Skupštini opštine Zvornik.

„Važnost Prostornog plana je što se kroz njega definišu svi parametri neophodni za prostorni razvoj naše opštine, a u njega su unijeti i parametri za privredni razvoj. To je strateški dokument koji posmatra postojeće stanje i razmatra pravce i mogućnosti budućeg razvoja naše opštine, kako u prostornom pogledu, tako i u privrednom i ostalim pravcima – kazao je načelnik odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić.

Po usvajanju Prostornog plana opštine stvaraju se preduslovi da se krene i u izradu sprovedbenih prostorno – planskih dokumenata gdje će prioritet biti izrada „zoning“ plana koja će obuhvatiti i naselje Branjevo, odnosno plan parcelacije tog naselja. Time će se omogućiti licima kojima su dodjeljeni placevi na tom području da pokrenu postupke legalizacije tako da je velika vjerovatnoća da će na istoj sjednici Skupštine opštine na kojoj će biti usvojen Prostorni plan, biti usvojena i odluka o pristupanju izrade „zoning“ plana.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=E24q5bvk4eQ]

>>>Javni uvid u izmjene nacrta plana parcelacije naselja Ulice

>>>Od srijede javni uvid u nacrt prostornog plana opštine Zvornik

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se