20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Humanitarna pomoć za 10 porodica poginulih Srba

BRATUNAC – Predstavnici Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca posjetili su, povodom vaskršnjih praznika, 10 porodica poginulih Srba, kojima su uručili skromnu pomoć u novcu i robi.

BratunacPredsjednik ove organizacije Radojka Filipović izjavila je Srni da je riječ o tradicionalnoj humanitarnoj akciji koju godinama organizuju povodom pravoslavnog Božića i Vaskrsa.

„Humanitarni fond pri organizaciji formirali smo prije sedam godina. Zahvaljujući solidarnosti većine naših članova koji od svojih primanja izdvajaju mjesečno po jednu KM, kao i donatorima kojih je nažalost sve manje, uspijevamo da obezbijedimo skromnu pomoć za tridesetak porodica, koje posjećujemo povodom božićnih i vaskršnjih praznika“, rekla je Filipovićeva.

Ona je navela da su ovogodišnjom vaskršnjom akcijom obuhvaćeni stari i bolesni članovi porodica poginulih u gradskim naseljima i selima Bjelovac, Kravica, Ježeštica i Zagoni.

„Želimo da otvorimo vrata starih i nemoćnih osoba jer je to znak naše pažnje i brige za te porodice. To im je, kažu, mnogo važnije od pomoći koju im pri tome donosimo“, istakla je Filipovićeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se