Regija BiračVIJESTI

Humanitarna pomoć za 10 porodica poginulih Srba

BRATUNAC – Predstavnici Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca posjetili su, povodom vaskršnjih praznika, 10 porodica poginulih Srba, kojima su uručili skromnu pomoć u novcu i robi.

BratunacPredsjednik ove organizacije Radojka Filipović izjavila je Srni da je riječ o tradicionalnoj humanitarnoj akciji koju godinama organizuju povodom pravoslavnog Božića i Vaskrsa.

„Humanitarni fond pri organizaciji formirali smo prije sedam godina. Zahvaljujući solidarnosti većine naših članova koji od svojih primanja izdvajaju mjesečno po jednu KM, kao i donatorima kojih je nažalost sve manje, uspijevamo da obezbijedimo skromnu pomoć za tridesetak porodica, koje posjećujemo povodom božićnih i vaskršnjih praznika“, rekla je Filipovićeva.

Ona je navela da su ovogodišnjom vaskršnjom akcijom obuhvaćeni stari i bolesni članovi porodica poginulih u gradskim naseljima i selima Bjelovac, Kravica, Ježeštica i Zagoni.

„Želimo da otvorimo vrata starih i nemoćnih osoba jer je to znak naše pažnje i brige za te porodice. To im je, kažu, mnogo važnije od pomoći koju im pri tome donosimo“, istakla je Filipovićeva.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close