2 C
Zvornik
20. април 2024.

Džudo Prvenstvo RS za kadete i mlađe pionire

U subotu 05.04.2014. godine na Palama, održano je džudo Prvenstvo Republike Srpske za kategorije kadeta i mlađih pionira.

Džudo Prvenstvo RS za kadete i mlađe pionire (8)

Prvenstvo je održano u sportskoj dvorani Peki u organizaciji džudo saveza Republike Srpske, a domaćin je bio džudo klub Romanija Pale.

Ukupno je učestvovalo 24 kluba iz Republike Srpske sa preko 300 takmičara.

Za džudo klub Srpski Soko nastupilo je 25 takmičara u konkurenciji kadeta i mlađih pionira.

U konkurenciji mlađih pionira srebrne medalje osvojili su: Vukašin Mišić -36kg, Ilija Jović -55kg, Filip Božić -50kg i Anastasija Krsmanović +50kg.

Bronzane medalje u konkurenciji mlađih pionira osvojili su: Bogdan Vuković -42kg, Nikolina Popović -25kg i Mihajlo Šalipurević +55kg.

U ukupnom plasmanu u konkurenciji mlađih pionira džudo klub Srpski Soko zauzeo je treće mjesto.

U konkurenciji kadeta zlatnu medalju osvojila je Teodora Božović u kategoriji -63kg. Srebrne medalje osvojili su Jelena Bečanović do 57kg, Đorđe Popić do 81kg, Milan Bjelica -90kg i Aleksandar Grabovica -55kg. Bronzanu medalju osvojila je Vedrana Ikić -57kg.

U ukupnom plasmanu u konkurenciji kadetkinja džudo klub Srpski Soko Zvornik zauzeo je prvo mjesto, a za najuspješniju takmičarku Prvenstva proglašena je Teodora Božović.

Svi osvajači medalja su se kvalifikovali za Prvenstvo BiH koje će se održati 12. aprila u Zvorniku. Treneri Suzana Damjanović, Dane Pepić, Rajko Mirković i Igor Kikić zajedno sa predsjednikom kluba Daraganom Božovićem su zadovoljni sa ostvarenim rezultatima na Palama i očekuju da će još bolje rezultate ostvariti na domaćem terenu u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se