9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Članovi delegacije iz FBiH izigrali dogovor

STRAZBUR – Članovi stalne delegacije Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Ismeta Dervoz, Saša Magazinović i Senad Šepić prekršili su usmeni dogovor unutar delegacije i juče glasali za rezoluciju kojom se do kraja godine suspenduje ruski glas u ovom evropskom tijelu.

Savjet EvropePotvrdila je to član delegacije BiH Milica Marković, koja je sa ostala tri člana od ponedjeljka bila u Strazburu na redovnom proljećnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. Markovićeva je pojasnila da su se članovi delegacije BiH još u utorak dogovorili da neće glasati za Rezoluciju o oduzimanju prava glasa Rusiji u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope do kraja godine zbog pripajanja Krima, piše današnji Glas Srpske.

– Rekla sam da ću biti protiv te rezolucije i dogovoreno je da oni u najgorem slučaju mogu biti suzdržani – rekla je Markovićeva.

Dogovor je izigran kada se Markovićeva juče iz privatnih razloga hitno vratila u BiH, zbog čega nije prisustvovala glasanju. Magazinović, Dervoz i Šepić su podržali sankcije prema Rusiji. Markovićeva je rekla da je njihov potez sramotan.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se